Sağlık Haber Girişi : 25 Temmuz 2021 09:56

Bakan Koca'dan, 'aşı' ve 'tedbir çağrısı

Bakan Koca'dan, 'aşı' ve 'tedbir çağrısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı mücadeleye, aşı ve tedbirlere yeniden dönülmesi gerektiğini bildirdi.

ERZURUM AJANS - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cumartesi günü 12 bin 381 Covid-19 vakası açıklanmasının ardından "aşı ve tedbir" çağrısında bulundu.

 

 

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugünkü vaka sayısı 12 bin 381. Yeni vaka sayıları, bildiğimiz gibi ortalama 1 hafta önceki temaslardan kaynaklanıyor. Bu demektir ki, yakın günlerde, halen salgın şartlarında yaşadığımızı, bugünkü sonuca yol açacak düzeyde unuttuk. Aşı ve tedbirle yeniden mücadeleye dönelim." ifadelerine yer verdi.

 


Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan günlük Covid-19 tablosuna göre, Türkiye'de son 24 saatte 221 bin 463 covid-19 testi yapıldı, 12 bin 381 kişinin testi pozitif çıktı, 58 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 383 oldu.

 


18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 63,44, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 36,19 olarak açıklandı.

 

 

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ oldu.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.