Sağlık Haber Girişi : 15 Şubat 2022 16:19

Bakan Koca duyurdu! Pilot illerde uygulama başladı!

Bakan Koca duyurdu! Pilot illerde uygulama başladı!
Bakan Koca: "Yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporları artık evlerinde düzenlenecek."

ERZURUM AJANS - Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın geçen hafta duyurduğu “Uzaktan Sağlık” hizmeti kapsamında çok önemli bir çalışma daha hayata geçiyor.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti (USH) projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. Yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporları artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı. Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek. İhtiyaçları olan ilaç, mama, bez ve tıbbi cihazları evlerinden çıkmadan almaları sağlanacak. Yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli'de başladı. Uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. İHA

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.