Türkiye Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2020 18:34 Haber Girişi : 19 Eylül 2020 18:45

Bakan Kurum'dan 'Salda Gölü' açıklaması

Bakan Kurum'dan 'Salda Gölü' açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından Salda Gölü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erzurumajans- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ülkemizin en değerli doğal miraslarından olan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan ettiğimiz Salda Gölü ve sağlığını geleceğe en güzel haliyle ilgili korumali çalışmalarımız için nazım planımızı hazırladık. izin verilmemiştir "dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından Salda Gölü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, paylaşımında, "Ülkemizin en değerli doğal miraslarından olan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan ettiğimiz Salda Gölü ve devini geleceğe en güzel haliyle ilgili bölümlerde korumali çalışmalarımız devam eden nazım planımızı hazırladık. daha önce ilçe belediyesi onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu yüzde 30 oranında azaltılmıştır "ifadelerini kullandı.

 

Özel Çevre Koruma Bölgesi ilanı ile her türlü faaliyetin kontrol çevre köylerde vatandaşın yaşadığı mağduriyetlerin yaşadığı mağduriyetlerin sorunu giderildiğini belirten Kurum, "Kırsal alan ekoturizm faaliyetlerinin köylere yönlendirilmesi hedeflenerek, kalkınmanın planlandı. bisiklet ve yürüyüş rotaları planlanmıştır.Salda ve diğer bütüncül olarak ele alan, gölü besleyen su, orman, mera ve tarımlarını korumayı amaçlayan bu çalışmayla Salda'yı bembeyaz kumsalları, turkuaz en doğal haliyle geleceklere taşıyacağız. "değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.