Türkiye Haber Girişi : 14 Nisan 2023 16:09

Bakan Özer: 24 Nisan itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde eğitim-öğretim kaldığı yerden devam edecek

Bakan Özer: 24 Nisan itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde eğitim-öğretim kaldığı yerden devam edecek
Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu 1. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Özer, deprem bölgelerindeki okullar da dahil olmak üzere 24 Nisan tarihinde tüm okullarda eğitime başlanacağını açıkladı.

Bakan Özer, "24 Nisan tarihi itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde, merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan eğitim-öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak. Ve hayatın o bölgedeki (deprem bölgeleri) normalleşmesiyle ilgili en önemli adamı biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız" dedi. 

 

 

"LGS ve YKS sınavına girecek öğrencilerimize özel ihtimam gösterdik"

 

Bakanlık olarak LGS'ye girecek 8'inci sınıflar ve YKS'ye girecek üniversite sınavına girecek olan 12'nci sınıf öğrencilerini önemsediklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Özer, "Bakanlık olarak 6 Şubat tarihinden itibaren destekleme ve yetiştirme kurslarını devreye sokarak, bu öğrencilerimize özel ihtimam gösterdik. Kaygıya düşmemeleri için ve sınavlara hazırlanmalarıyla ilgili ve şu an geldiğimiz noktada tüm bölgede yani 10 ilimizde 3 bin 450 tane destekleme-yetiştirme kurs noktasında bu çocuklarımıza destek olmaya devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 145 bin öğrencimiz cari olarak mevcut olarak bu kurslardan yararlanıyorlar. Bu bir haftalık tatilde bu kurslarımız kapanmayacak, açık olmaya devam edecek" şeklinde konuştu. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 16 Nisan 2023 22:38

    Erzurum il milli egitim müdürü gorevini yapamıyor lutfen alin.okullarin durumu iyi degil

  • Halis demir 15 Nisan 2023 15:38

    Sayın bakanım devletin okulları çok kötü durumda çocuklara müzik beden el sanatları vb vb eziyet çektiriyorsunuz özel okullarda böyle şeyler yok varda yoksa test çözme sınava hazırlanma buna bir çare bulun vatanın evlatları yok olup gidiyor umrunuzdayda tabi.