Eğitim Haber Girişi : 14 Ekim 2023 12:28

Bakan sessiz kalmadı! ''Soruşturma başlattık''

Bakan sessiz kalmadı! ''Soruşturma başlattık''
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde öğretmenlere karşı yapılan şiddet olaylarını kınadı. Failler hakkında işlem başlattıklarını kaydeden Tekin, 'İdari soruşturmaları ivedilikle başlatarak hassasiyetle sürdürüyoruz.' İfadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde öğretmenlere karşı yapılan şiddet olaylarını kınadı. Failler hakkında işlem başlattıklarını kaydeden Tekin, “İdari soruşturmaları ivedilikle başlatarak hassasiyetle sürdürüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

Milli Eğitim Bakanı Tekin sosyal medya hesabından, öğretmenlere yönelik şiddeti kınadı. İdari soruşturmaların başlatıldığını ve konunun hassasiyetle takip edildiğini duyuran Bakan Tekin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin aydınlık yarınları için özveriyle çalışan öğretmenlerimize yönelik bu olayları, milletimizin ve ülkemizin geleceğine yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Şiddetin failleri hakkında idari soruşturmaları ivedilikle başlatarak hassasiyetle sürdürdüğümüzü ve adli makamlara intikal eden süreçlerin de takipçisi olduğumuzu tüm maarif camiasına ve vatandaşlarımıza bir kez daha duyurmak isterim.

 

“Geçmiş olsun”

 

Şiddet olgusunun, asla taviz veremeyeceğimiz ve tasvip edemeyeceğimiz bir temelde, kimden ve kime yönelik uygulandığından bağımsız olarak vicdani, ahlaki, idari ve adli bir suç unsuru oluşturduğu kanaatindeyiz. Bu doğrultuda her türlü şiddet olgusunun önlenmesi ve faillerin hem adli hem idari süreçlerde kamuoyu vicdanını teskin edecek şekilde cezalandırılması için gerekli tüm yasal tedbirlerin alınmasında büyük bir titizlikle çalıştığımızı vurgulamak gerekir. Devletimiz; müsterih, huzurlu ve güvenli bir ortam teşkil ederek sizlere emanet edilen öğrencilerimize özverili şekilde eğitim verebilmenizin teminatı olarak her zaman yanınızdadır. Bu üzücü olaylar sebebiyle maarifimizin her bir üyesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.