Eğitim Haber Girişi : 23 Eylül 2023 16:32

Bakan Tekin'den açıklama geldi! Doğru bulmuyorum

Bakan Tekin'den açıklama geldi! Doğru bulmuyorum
Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavına ilişkin açıklama geldi! ''10 yıllık bir öğretmenin bir testle değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Bu konuda hazırladığımız formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız'' dedi.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavına ilişkin ilk açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Tekin, sınavın doğru olmadığını dile getirerek, “10 yıllık bir öğretmenin bir testle değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Bu konuda hazırladığımız formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız” dedi.

 

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kariyer Basamakları sınavına ilişkin açıklama yaptı. Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ancak kısa vadeli önümüzdeki sınav için küçük bir düzenleme planlıyoruz. Eğer daha önceki gibi test sınavı yaparsak, bu sınavın bir mali yükü var.

 

Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız. Hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşacak, hem sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldıracak hem de genel politikalarımızla uyumlu hızlı çözüm üretmiş olacağız. Böylece öğretmenler odası sohbetlerimizden bir talebi daha hayata geçirmiş olacağız." Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.