Erzurum Haber Girişi : 20 Ekim 2023 14:39

Bakan Tekin: Üniversiteler neyi murat ettiğimizi, izleyerek gençlerimizi yetiştirmeli

Bakan Tekin: Üniversiteler neyi murat ettiğimizi, izleyerek gençlerimizi yetiştirmeli
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı açılış töreninde üniversite yönetimlerine ve akademisyenlere, Milli Eğitim Bakanlığı politikalarına ve müfredata uygun öğretmen yetiştirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Bakan Tekin, "Eğer bu bir koordinasyon eksikliği değilse o başka tür anlamlar ifade eder, üniversitelerin politikalarla uyumlu çalışmak istemediği biçiminde yorumlanır" dedi. 
 

Öğretmen atamalarında mülakatla ilgili söylediklerinin çok tartışıldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversite yönetimlerine ve akademik kadrolara seslenerek, “Lise öğrencisinden beklediğimiz kazanımlar neler? Bunların eğitim fakültelerinden, öğretmenlik başvurusu yapan, bize başvuru yapan arkadaşlardan, bunların incelenmesini özellikle istirham ediyorum. Biz istihdam ettiğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin bizim müfredatımızı bilmesini istiyoruz. Bundan daha doğal bir hakkımız yok. Alanı zaten siz öğretiyorsunuz. Ama biz de ne öğretmesi gerektiğini, çocuklara nasıl öğretmesi gerektiğini istemek durumundayız öğretmenden. Yani çok somut bir örnek vereceğim size, bu kopukluğun giderilmesi lazım. 2006 yılı yanlış hatırlamıyorsam bitişik eğik el yazısı müfredata konuldu. Yani hükümet politikası olarak biz çocuklarımızın bitişik el yazısı öğrenmesini, el yazısı yazmasını istiyoruz dedi. Ben 2013 yılında müsteşar oldum yani bu kararın alınmasından yedi sekiz yıl sonra. Hala istihdam ettiğimiz sınıf öğretmenin sizce bitişik eğik el yazısı öğretmek konusunda herhangi bir lisans dersi almıyor olması sizce normal midir? Üniversitelerimiz bu anlamda Bakanlığın politikalarını izlemezse, mezun ettiği kişileri bu anlamda donanımlı hale getirmezse, bu entegrasyonu, bu koordinasyonu nasıl sağlayacağız?” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet bakırcı 23 Ekim 2023 18:41

    Milli eğitime bağlı okullarda okuyan çocuklar öğlen arasında ne yapıyor ne içiyor ne yiyor. Bunları kendinize bir sorun. Çok tehlikeli nereye gidiyorlar bu çocuklar. Bunları düşünmeden tekli eğitime geçtiniz de ne oldu. Tüm okullarda yemekhane olmalı yemek çıkmalı çocuklar okulun dışarısına çıkmamaları gerekir.

  • Adem er 22 Ekim 2023 14:21

    Üniversite en son basamak üniversiteye gelen çocukların kalitesi hersene düşüyor 4 işlemi bilmeyenler üniversite okuyor. Yani Sayın bakan üniversite değil sizden kaynaklı kalitesiz eğitim. Üniversiteye bakacağınıza rektöre laf edeceğinize kendinize bakın düz liseler ölmüş çocuklar hiçbir şey öğrenemiyor saldım çağıra mevlam kayıra anlayışıyla eğitim yapıp rektöre ayar veremezsiniz .

  • Öğrenci velisi 21 Ekim 2023 22:09

    Sayın bakan orta eğitimi duzeltemedinizki üniversite sizin peşinizden gelsin. Siz bizim haklı taleplerimize kulak tikadiniz zamanı gelince bizde size kulak tikayacagiz.

  • Hali demir 20 Ekim 2023 19:54

    Şaka gibi tövbe tövbe. Daha neler göreceğiz. Hani araştırma üniversitesi hani 7 katmanlı kalite modeli hani misyon hani vizyon