Türkiye Haber Girişi : 18 Eylül 2023 14:53

Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan duyurdu!

Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan duyurdu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Kulp'ta 1'i kırmızı, 1'i turuncu, 1'i de gri kategoride olmak üzere 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Kulp'ta 1'i kırmızı, 1'i turuncu, 1'i de gri kategoride olmak üzere 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadeleye ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yerlikaya paylaşımında Diyarbakır Kulp'ta 1'i kırmızı, 1'i turuncu ve 1'i de gri kategoride olmak üzere 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

 

"Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki:

 

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZE AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ!

 

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığımız koordinesinde, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Havacılık Dairesi Başkanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; #Diyarbakır #Kulp İlçesi ağaçlık alanda tespit edilen  terörist, Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde JÖH ve PÖH unsurları, ATAK helikopterleri ile EGM İHA ve J-SİHA'ların düzenlediği ortaklaşa operasyonla etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin:  BTÖ’nün sözde- Orta Saha ve Amed Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet gösteren, Bakanlığımızca Terörden Arananlar KIRMIZI Kategori'de aranma kaydı bulunan Axin Muş kod adlı Hülya Demirer;  BTÖ’nün sözde Lice Ferhat Gücü Sorumlusu olarak faaliyet gösteren, Terörden Arananlar TURUNCU Kategori'de aranma kaydı bulunan Rohat Pasur kod adlı Cihat Ay ile  Terörden Arananlar Listesi GRİ Kategori'de aranma kaydı bulunan Demhat kod adlı Çetin Temel DEMHAT isimli örgüt mensupları oldukları tespit edildi. Diğer teröristin kimlik tespiti çalışması devam etmektedir. Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyetimizi ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum." Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.