Bölge Haber Girişi : 23 Ağustos 2012 17:30

Bakan Yıldırım Kop şehitliğini ziyaret etti

Bakan Yıldırım Kop şehitliğini ziyaret etti
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 9 bin askerin şehit düştüğü Kop dağında 2 bin 900 rakımda bulunan şehitliği ziyaret ederek, karanfil bıraktı, dua etti.
Erzurum Ajans-Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 9 bin askerin şehit düştüğü Kop dağında 2 bin 900 rakımda bulunan şehitliği ziyaret ederek, karanfil bıraktı, dua etti. Bakan Yıldırım, artan terör saldırılarına tepki göstererek, “Bu ülkede 75 milyon insanımız, bu şer odaklarının üstesinden gelecek, birliği beraberliği ilelebet sürecektir. Büyük Türk milletinin hangi badirelerden, hangi Çanakkale mücadelelerinden, Malazgirt'ten, Sarıkamış'tan, 7 cephede 7 düveli nasıl püskürttüyse bu toprakları onlara ezdirmediyse bu gafiller, bu ahmaklar da aynı akıbeti mutlaka göreceklerdir” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Kop Tüneli'nin temel atma törenine katılmak üzere geldiği Bayburt'ta Bayburt Şehitliğini ziyaret ederek, teröre lanet okudu. Bakan Binali Yıldırım, Karayaolları 12. Bölge Müdürlüğü'nün Bayburt Kop bakımevi önündeki piste helikopterle iniş yaptıktan sonra Kop Şehitliği'ni ziyaret etti. Yıldırım, Kop Şehitliği'ne karanfil bırakarak, burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duadan sonra gazetecilerin sorusu üzerine açıklamada bulundu. Bakan Yıldırım, "Memleketimizi, milletimizi bağımsızlık mücadelesinde düşman ayağının değmemesi, bu mübarek toprakların çiğnenmesi için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden ecdadımıza, büyüklerimize Allah'ta rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Onlar bilsin ki bize bıraktıkları bu aziz vatan, onlardan emanet aldığımız bu mübarek yurdumuz, ilelebet bağımsız olarak yaşamaya devam edecek. Aziz Şehitlerimiz bilmelidir ki, bize emanet ettikleri bu ülkede 75 milyon insanımız, bu şer odaklarının üstesinden gelecek, birliği beraberliği ilelebet sürecektir. Terörün kanlı yüzüne rağmen hizmetleriz hız kesmeden ülkemizin doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde devam edecektir. Şer odakları ve onunu destekçileri, herkes şunu bilmeli ki er-geç bu yolun çıkmaz bir yol olduğunu görecekler. Bu millet hangi badirelerden geçmiştir, Malazgirtte Çanakkale'de, yedi düvelin hakkından nasıl geldiyse bu beladan da öyle kurtulacaktır. Acılar yaşıyoruz belki yine yaşayacağız. 75 milyon vatan evladı bu ülkenin bölünmesini parçalanmasına zayıflatılmasına hiçbir rıza göstermez. Bunun bedeli terör dahi olsa onun için milletimizin sabır ve metanetini koruması ayrılıkçıların ekmeğine yağ sürecek aşırı davranışlardan uzak durması lazım.Bu çok önemli rol değerlerimizi yüksek tutmamız, birliğimiz berberliğimiz her türlü belanın üstesinden gelmemize katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yıldırım, sağ duyu çağrısında bulunarak, "Milletimizin sabrını sınamasınlar, sınamak isteyenler, Çanakkale, Sakarya, Malazgirt, İzmir'e, Sarıkamış'a baksınlar" dedi.
Bakan Yıldırım’ın şehitlik ziyaretine Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Bayburt Valisi Hasan İpek, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Erzurum AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, eşlik etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.