Siyaset Haber Girişi : 01 Mayıs 2012 14:24

Bakanlar'dan Büyükşehir'e ziyaret

Bakanlar'dan Büyükşehir'e ziyaret
Kentsel Dönüşüm Zirve toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Erzurum Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Kentsel Dönüşüm Zirve toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Erzurum Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Bakanları Büyükşehir Belediyesi hizmet binası girişinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler karşıladı. 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'un 6 bin yıllık bir şehir belirterek, ''Çarpık yapılaşma şehir merkezinde kötü görünüyor. Temel alt yapı sorunlarını birçok noktada gerçekleştirdiğimiz projelerle ıslah ettik. Bakanımız TOKİ Başkanlığı döneminde gösterdiği başarılar göz önünde tutulduğunda haliyle Erzurum'a olan ziyareti ve çalışmaları önem arz ediyor. Belediye olarak temel ağırlık mesele kentsel dönüşüm, ilçe belediyeleriyle beraber bu noktada birlikte çalışıyoruz. Tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak için mücadeleye giriştik'' diye konuştu.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'da yaptığı açıklamada, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ çalışmalarını birleştirdik. 2023'e doğru şehrin yapısının değiştiğini görmek istiyoruz. El ele vererek bunu başaracağız'' dedi.

ERZURUM'A 9,5 YILDA BÜYÜK HİZMETLER YAPTIK


Erzurum'un Deprem bölgesinde yer aldığına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise; ''Erzurum'da olmaktan sevinç duyduğumu dile getirmek istiyorum. Erzurum tarihi derinlikleri olan kadim bir şehir. Şehir merkezinde olan tarihi mekanları ortaya çıkartmak düşüncesindeyiz. Bu noktada bozuk ve çarpık yapıları ayıklamak boynumuzun borcudur. 9,5 yıllık dönem içinde Erzurum'a büyük hizmetler yaptık.
Erzurum deprem bölgesinde yer alan bir şehir. Yakında yeni çıkacak yasayla birlikte deprem riski taşıyan binaları yenilememiz gerekiyor. Bu zor bir iştir. Bu noktada basının ve sivil toplum örgütlerinin önemi büyük. 1983'te Erzurum yıkıcı bir deprem yaşamıştı. Kentsel dönüşüm, afet dönüşüm, tarihi ve salaş yapıların birbirinden ayıklanması için ciddi adımlar atıyoruz'' şeklinde konuştu.
Bakanların yaptığı açıklamaların ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.