Türkiye Haber Girişi : 29 Haziran 2021 16:14

Bakanlıktan 'Elmalı Davası' açıklaması

Bakanlıktan 'Elmalı Davası' açıklaması
Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismar edilmesiyle ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulundu.

ERZURUM AJANS - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya Elmalı’da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili basın açıklaması yayımlayarak dava hakkında kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

 

 

Sosyal medya platformlarında da gündem olan dava hakkında, Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; Bakanlık avukatlarının, davada tahliye olan sanıkların tekrar tutuklanması için talepte bulunduğuna dikkat çekildi.

 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzleme Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır. Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır. 05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir. 05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

 

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir. Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz.”

 

 

“Evlatlarımız güven altında”

 

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir” açıklamasında bulundu.

 

 

Antalya Elmalı'da yaşanan ve tüm Türkiye'nin gündemine gelen çocuk tacizi olayına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, davayı yakından takip ettiklerini belirtti.

 

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


“AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz.”

 

 

"Alçaklar en ağır cezayı almalıdır"

 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, davaya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, hukukta yazılı kurallar kadar maşeri vicdanın da esas olduğunu vurguladı. 

 

Kalın, paylaşımında, "Elmalı Davası'nda belgeler ortadadır. Bu korkunç hadisede çocuk istismarına müsamaha gibi algılanabilecek kararlardan kaçınmak şarttır. Alçaklar en ağır cezayı almalıdır. Adalet için sürecin yakın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.