Ekonomi Haber Girişi : 23 Mart 2022 14:54

Bakanlıktan et fiyatlarına ilişkin açıklama

Bakanlıktan et fiyatlarına ilişkin açıklama
Bakanlık tarafından Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı et ürünlerine yaptığı yüzde 48'lik zamma ilişkin detaylı bir açıklama yaptı.

ERZURUM AJANS - Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun yüzde 48 zam yapmasının ardından açıklama yaptı. Bakanlık, "Zam kararı et piyasasını etkilememektedir" dedi.

 

 

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yaptı. ESK'da sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu ise 154 liradan 228 liraya yükseldi. Zam sonrası piyasadaki fiyatların da yükselişe geçmesi beklenirken, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan konuyla ilgili detaylı bir açıklama geldi.


Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazalarında yıllık kıyma ve kuşbaşı eti satışı 6 bin tondur. Bu rakam Türkiye kırmızı et satışının yüzde birinin altındadır. Bu nedenle ESK'nın Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir.


Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında satılmaktadır. Böylece ESK kıymayı 83 TL'den, kuşbaşını 92 TL'den piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır.


Hükümetimiz ve Bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir."

 

KAYNAK: www.aykiri.com.tr

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.