Erzurum Haber Girişi : 27 Aralık 2018 12:30

Bakın kaç bin kişi tesisleri kullandı

Bakın kaç bin kişi tesisleri kullandı
Bu yıl Avrupa medyasında geniş yer bulan Palandöken Kayak Merkezi, ski pass satışında yeni bir rekora imza attı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Bu yıl Avrupa medyasında geniş yer bulan Palandöken Kayak Merkezi, ski pass satışında yeni bir rekora imza attı. Aralık ayının ilk 20 gününde 16 bin biletin satıldığı Palandöken’de 81 bin geçiş yapıldı.

Özellikle uluslararası arenada her geçen sezon tanınırlığı artan Palandöken Kayak Merkezi yeni sezona kendi rekorunu kırarak girdi.



Geçen yıl Aralık ayında 10 bin 700 ski pass satışıyla 55 bin kişinin geçiş yaptığı Palandöken’de bu yıl aynı ayın ilk 20 gününde 16 bin bilet satışı gerçekleşti. 

81 bin kişinin tesisleri kullandığı kayak merkezinde yıl sonuna kadar 110 binin üzerinde geçiş beklediklerini belirten Ejder 3200 A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Uygur, her sezon yeni bir rekor kırdıklarını dile getirdi.



Alp tipi toz kar ile yerli ve yabancı turistlere bambaşka bir deneyim yaşattıklarını kaydeden Genel Müdür Uygur, “Palandöken özellikle yabancı turistler için çok önemli bir alternatif ve bambaşka bir destinasyon. Uluslarası medyada sıkça yer almamızla birlikte çok sayıda rezervasyon telefonları alıyoruz. Özellikle bungalov tipi evlerimiz yoğun ilgi görüyor ki bu yıl erken rezervasyonda bir önceki yıla oranla önemli bir artış sağlamış durumdayız. Tüm bunlarla birlikte Sky Lodge Restaurant (Küre Restoran) iglo şeklindeki tasarımıyla büyük ilgi görüyor. Yerli ve yabancı turistlerimizin hem soluklanmak hem de muhteşem manzarayı seyretmesi için ideal bir durak. Zirveye kadar çıkmak istemeyenler için de Snow Dora Hotel'in önündeki yine iglo şeklinde tasarlanmış fanuslarda kar ve kayağın keyfini yaşayabiliyorlar” diye konuştu.



Bu arada geçen sezon 700 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını anımsatan Genel Müdür Uygur, bu yıl hedeflerinin bir milyon olduğunu ifade etti.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hakan 01 Ocak 1970 02:00

    skipas yönetiminiz çok yanlış..Yazın küre kafede bir çay satmak için gondolu çalıştıyorsunuz kışın ise günlük bileti yüksek fiyattan satıyorsunuz. Ayrıca 50 çıkışlık bilet alınca araya zaman sınırlaması koyuyorsunuz, eşimle gittiğimde iki tanemi 50 çıkış alayım..Bu konuda yetkilileri aradım bana dedikleri kalan çıkışları satıyorlar..Satan 5 kişi etkilenen tüm Erzurum halkı. Erzurum halkı dağdan uzaklaşıyor artık daha az kişi palandökene geliyor ve böyle devam ederse daha da azalacak. Güzel uygulamalarınızda var tabi mesela dağın yeni konsepti ve konaklının ücretsiz olması bunlar içinde teşekkür ederiz.

  • Müco 01 Ocak 1970 02:00

    50 çıkış skiass ın araya zaman limiti koyulması çok yanlış