Magazin Haber Girişi : 05 Ocak 2021 12:40

Barbaros'a Erzurum niye üzüldü?

Barbaros'a Erzurum niye üzüldü?
Acun Ilıcalı'nın TV 8'inde yayınlanan MasterChef yarışmasını fırsat buldukça izlerim.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Acun Ilıcalı’nın TV 8’inde yayınlanan MasterChef yarışmasını fırsat buldukça izlerim. Önceki gün akşam 2020 finali vardı ve Serhat Doğramacı ile Barbaros Yoloğlu yarıştı. Yarışma sonucunda birinciliği Serhat Doğramacı kazanırken, herkes Barbaros Yoloğlu’nun kaybetmesine çok üzüldü. Az bir oy farkıyla yarışmayı kaybeden Barbaros’un kaybetmesine ben çok üzüldüm. Sanıyorum benim gibi bir çok Erzurumlu da çok üzüldü. Kuşkusuz Barbaros’un kazanamamasına Erzurumlu olduğu için değil, yolu bir zamanlar Erzurum’dan geçtiği için üzüldüm. Evet. Bir proğramında da kendisinin bahsettiği gibi Samsunlu Barbaros Erzurum’da okumuş ve turizm sektörüne girmiş. Hatta Barbaros’un bir ara Babuneç Kahvaltı Salonu’nda çalıştığı da söyleniyor. Sanıyorum bu Erzurum irtibatı sebebiyle de Erzurumlu izleyiciler Barbaros’un bu finali kaybetmesine üzüldüler. Peki Barbaros’un Erzurum’da ki öğrenim hayatı ne zaman olmuş, nerede okumuş? İşte bu sorulara en iyi cevabı verse verse Turizm Fakültesi’nde öğretim görevlisi gastroloji uzmanı, benim de hayranlıkla takip ettiğim Edirneli gurme hocamız Erkan Denk verirdi, ben de öyle yaptım. Erkan hocaya Barbaros’u sordum, işte verdiği cevaplar:

 

Barbaros’u 2016 yılında görevli olduğum Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda, eski adıyla Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’ne kayıt yaptırdığında tanımıştım.  Ben de Genel Turizm Derslerine giriyordum. Okulun ilk dönemleriydi, Barbaros yanıma geldi, Bodrum’da bir turistik otelde çalışmak istediğini ve gitme isteğini dile getirdi. Turizm aşkından dolayı ben de git dedim ama derslerini de ihmal etme, mutlaka gir tembihatında bulundum. Ancak o gün bugündür, gidiş o gidiş. Bende de dersi olduğu halde daha ne gördüm ne de duydum. Elbette ki MasterChef’i ben de takip ediyordum ve eski öğrencimin birinci olmasını istiyordum, ama olmadı. Esasında gerek takım oyunlarında gerekse kişisel yemek yapımında fevkalede başarılıydı, Serhat’ı geçeceğine çok inandırdı bizi.  Sanıyorum bir önceki yarışta yaptığı hatalar onu birinci yaptırmadı. Jürinin o eski hatalarını dikkate alarak oy verdiğini düşünüyorum. Ben şahsen biraz da gelip derslerine girerek okulunu bitirmesinden yanayım.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • KÜBRA 05 Ocak 2021 18:41

    Barbaros kaznmaliydi.. Ayagini Erzurum toprklrina basmisti. Cok uzuldm