Siyaset Haber Girişi : 14 Haziran 2018 20:00

Başbakan Binali Yıldırım'dan OHAL açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım'dan OHAL açıklaması
TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in bitiş tarihini açıkladı. Yıldırım, "Temmuz'un 17'si veya 18'i bitmiş oluyor, tekrar uzatılmayacağını düşünüyorum." dedi.
Erzurumajans-Başbakan Binali Yıldırım TRT Haber’in canlı yayınında soruları yanıtladı.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

KANDİL OPERASYONU

Bin 365 kilometrelik sınır uzunluğundan bahsediyoruz. Biz önceden de Kuzey Irak’a operasyonlar yapıyorduk, şimdi sahada temizlik yaparak, emniyete alarak bir çalışma yapıyoruz. Özellikle DEAŞ ile mücadelede ABD’nin PKK uzantılarıyla işbirliği yapıldı. Bunlar milisler falan değil, Suriye’deki iç savaştan Esed’den mağdur olmuş tipler değil, terör örgütünün ta kendisi. Bunlar ABD’den aldıkları silahlarla bölgede terör hakimiyeti kuruyorlar, halka zulmediyorlar. Silahların toplanması yolunda ciddi bir gayret yok.

Kandil operasyonu Türkiye’nin güvenlik meselesidir. Operasyonlar seçime endeksli değildir. PKK ile mücadelede İran bizimle işbirliğine hazır. Biz gerek FETÖ, gerek PKK, Türkiye’nin bekası meselesi olarak görüyoruz. Terörün komşu ülkelerde ülkeyi yok ettiğini gözümüzle görüyoruz. Terör, hala Türkiye’nin önemli bir gündem maddesi. Muhalafetin cumhurbaşkanı adayları, terörle mücadele konusunda önemli bir söylem ortaya koymuyorlar, koyamıyorlar. Böyle bir sorun olmadığın mı düşünüyorsunuz? Başka bir hesap mı var? Birileri rahatsız olur diye bu konuyu gündeme mi getirmiyorsunuz? Bu memleket meselesi dediğiniz zaman birileri desteğini mi çekecek böyle bir endişeniz mi var? Terörün esareti altına giren parti hakkında niye ağzınızı açmıyorsunuz? Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Bu ne demek oluyor? Ciddiyetsizlik diz boyu gidiyor.

CHP İLE HDP İŞ BİRLİĞİ

Bu yaygın konuşuluyor, her ilde yaygın konuşulduğunu el altından paslaştıklarını, ‘biz şurada zayıfız destek verin’ tarzında bir işbirliği var. Öyle bir şey olmasa teröre ve terör destekçilerine karşı aslanlar gibi çıkıp bağıran çağıran kaç tane parti var, Milli İttifak dışında var mı? Türkiye üzerinde emperyal bir oyun var, güney sınırlarımızda emperyal bir plan var. Bu Türkiye’yi pasifize etme planıdır. Kürt vatandaşlarımız üzerinden oynanan oyuna dur diyeceğiz. Kürtlerin en büyük sorunu PKK’dır. Çözüm bu PKK terör örgütünü bitirmektir. Aramıza husumet sokan bunlardır. Türk’ü de Kürdü de gözünü kırpmadan öldüren bunlardır. Bunların üst aklı dışardadır, bellidir. 15 gündür Doğu’da Güneydoğu’daydım, vatandaşlarımız büyük özgüven kazanmış. Bir daha terörün baskısını, zulmünü yaşamak istemiyorlar.


ADİL ÖKSÜZ'ÜN DURUMU

Adil Öksüz 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin önemli isimlerinden biri. Ne yazık ki o kargaşada FETÖ elemanları sayesinde yurt dışına kaçışı sağlandı. Zaman kaybetmeden kendisinin iade edilmesiyle ilgili Alman hükümetine resmi müraacatta bulunduk, henüz cevap gelmedi, bu olabilir anlamına geliyor. Bu konuda Alman makamlarıyla Adalet Bakanlığımızın teması devam ediyor, bu işin peşindeyiz.

ABD’de Adil Öksüz’ün yakınları ABD Bayrağı öpüyorlarmış, bunları ABD bayrağı da hiçbir şey de kurtaramaz. Eninde sonunda hesap verecekler, dünya onlara dar gelecek. FBI’ın yaptığı soruşturma FETÖ terör örgütünün ABD’de yaptığı kara para aklama işlemleriyle ilgili, Charter School’lardaki parasal işlemler ve nasıl paraların oraya hortumlandığı tesbit edildi. Biz bunların soruşturulmasını istedik. Bu çerçevede bu soruşturma yapılıyor. Sadece bankacılıkla değil efektifte girmiş. Orada bazı terör örgütü tanıkları adresini söylediler. Bunun üzerine olay hızlı bir şekilde gündeme taşınmış oldu.

FET֒nün Türkiye’de AK Parti’yi desteklemediği kesin. Geriye kalan herkesi destekleyebilir. Bunların kıblesi yok. Bir yerde birini öbür yerde diğerini destekler.

OHAL AÇIKLAMASI

Temmuz'un 17'si veya 18'i süresi bitmiş oluyor. Tekrar uzatılmayacağını düşünüyorum.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Askerlik çağına gelmiş 5 milyon genç var. Yılda 350 bin genç asker olabiliyor. Yeni hükümet bu konuyu öncelikli olarak ele alacak. Kalıcı bir düzenlemeye gideceğiz.

"TATİLE GİDİP SEÇİMİ UNUTMAYALIM"

Vatandaşlarımız seçime katılmayı ihmal etmesin. Tatile gidip seçimi unutmayalım. Tatile gidelim, tatilimizi yapalım ama 24'ünde nerede oy kullanacaksak orada olalım. Vatandaşlık görevimizi ihmal etmeyelim.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.