Başbakan'ın otobüsünün üzerine çıkmayan bir Vali; Ahmet Kayhan

 

Sayın Erbakan Başbakan olduğu tarihte Erzurum'u ziyaret etmişti ve eski Hükümet Meydanı'nda da otobüsün üzerinde halka hitap ediyordu. Miting sonrasında Şükrü Paşa İlkòğretim Okulunun yeni bınasının açılışına katılacaktı.

 

Miting sonrası okula gitmek üzere o tarihte Erzurum Valisi sayın Ahmet Kayhan ile SSK binasının çıkış basamaklarında Başbakan sayın Erbakan Hoca'nın konuşmasının bitmesini bekliyorduk. Erbakan Hoca bir ara sayın Vali'yi de otobüsün üzerine çıkması için davet etti. O esnada vali otobüsün üzerine  çıkıp çıkmamak konusunda tereddüt geçirdi. Tavırlarında çıkmama eğiliminde olduğunu sezinler gibi olmuştum. Ama davet eden ne de olsa Başbakan'dı. Haylı zor bir durumda kalmıştı Vali.

 

Bana dönerek 'Müdür Bey siz ne diyorsunuz' diyerek bir destek arıyor gibiydi. 'Sayın Valim bir siyası mitingde devlet valisi olarak otobüsün üzerine çıkmanızın doğru olmayacağı kanaatindeyim. Ama çıkıp çıkmama takdiri yine de sizin' demiştim. 

 

Vali sayın Ahmet Kayhan'ın devlet adamlığı ağır basmış ve zorlansa da sayın Başbakan'ın davetine icabet etmemişti. Rahmetli Erbakan Hoca ise pek ısrarcı olmamıştı. Miting sonrası okulun açılışına giderken Erbakan Hoca'nın Vali Ahmet Kayhan'a; 'Sizin yaptığınız doğru bir hareket, aslında hatayı yapan biz olduk' dedığini sayın Vali'den işitmiştim. Devlet geleneği bu tür davranışların sergilenmesini gerektirir. Bu ülke böyle nezaketli Başbakanlar ve böyle ilkeli Valiler gördü. Şimdilerde ise neredeen nereye? Sayın Ahmet Kayhan'dan sonraki yıllarda Erzurum valiliği yapan Celalettin Güvenç ise seçim otobüsünün üzerine ne yazık ki çıkmıştı ve hem de siyasi içerikli çok heyecanlı bir konuşma yapmıştı. 

 

Sayın Binali Yıldırım'ın oğlunun yayvan bir şekilde elindeki tesbihiyle oturuşunu ve sayın Erzurum Valisi'nin ve Komutan'ın bu sıradan kişinin önünde oturur bir vaziyetteki görüntüleri ülkede çok haklı olarak gündem oluşturdu. Sayın Vali'nin ve sayın Komutan'ın böyle bir karede yer almaları ne adına olursa olsun elbette hiç doğru ve hiç şık olmamış. Rahmetli Ozal'a 'Devletin Valisi çömelmez' diyen Malatya Valisi'nın tavrını hatırladım ve benzeri bir başka örnekle Erzurum'da tanık olduğum bu güzel hatıramı, tarihe bir not olarak düşürmek istedim. Başbakan Erbakan Hoca'mızı rahmetle, kendisiyle birlikte çalışma imkânı bulduğum Ahmet Kayhan Valimi saygıyla anıyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 02 Şubat 2023 09:44

    Sayın hocam haklısınız o olay hepimizin aklında devlet adamlığı siyasi olmamalı. Valinin ve komutanın o şekilde bir oturuşa razı olması kabul edilemeZ. Gereğini yapmaları lazımdır

  • Ömer 31 Ocak 2023 12:25

    CHP?li dadaşa bir çift sözüm var . Siz CHP yi tanımamışsınız biraz tarih okumanızı tavsiye ederim . CHP Cumhurbaşkanı adayı seçilirse ertesi gün partiden istifa edip tam tarafsız !! Olacakmış . Sanki çocuk kandırıyorlar.

  • Amerikansevmez Hulusi 31 Ocak 2023 03:56

    Bunları söyleyen birçok chp li o yıllarda Erbakan hocanın adeta derisini yüzüp vahşi hayvanlara yem etmek istiyordu. Orduyu göreve çağırıp şeriatçı dedikleri Erbakanı devirdiler, kendi uydurdukları kayıp trilyon davası ile de hapis cezasına mahkum ettiler. Şimdi de çıkmış Rahmetli Erbakan hocamız diyorlar. Yesinler sizin bu dürüstlük hikayelerinizi. Yesinler sizin hükümet ve devlet ayrıdır felsefelerinizi. Ordusuna yerli yapım bir tüfek bile veremeyen Amerikancı iktidarları methetmelerinizi de ayrı seveyim emi!!

  • CHP'li Dadaş 28 Ocak 2023 18:16

    AKP döneminde ne devlet kaldı ne bürokrasi Herkes yandaş oldu. Ama AKP gidici bakalım yandaşlar ne yapacak.