Ekonomi Haber Girişi : 30 Aralık 2016 18:37

Başbakan'dan emekliye promosyon müjdesi

Başbakan'dan emekliye promosyon müjdesi
Başbakan: Emeklilerimize maaşlarına ilaveten promosyon ödeme yapılacak.
Erzurumajans-Başbakan Binali Yıldırım emeklilere verilecek promosyon ile ilgili açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım konuşmasında,"2017 yılında emeklilerimize maaşlarına ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yapılacak. Bu ödeme de bin liranın altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasında emekli maaşı alanlara 375 lira, 2 bin lira üzeri emekli maaşı alanlara da 450 lira bir seferde ödeme yapılacak" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, emekliye verilecek promosyon miktarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde: "Emeklilerimize şunu anlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi dün itibariyle 2017'den geçerli olmak üzere Asgari ücrette yüzde 10 civarında bir artış gerçekleşti. Bu yıllık enflasyonun üzerinde bir artıştır. İlerde imkanlarımız arttıkça ülkemiz zenginleştikçe daha fazlasını vermek için gayret göstereceğiz. Çünkü emeklilerimiz ömürleri boyunca bu ülkenin kalkınması gelişmesi için çalıştılar. Onların emeklilik hayatında olabildiğince iyi şartlarda yaşamaları bizim öncelikli hedefimiz. İmkanlar arttıkça bunları da yapacağız. 2017 yılında emeklilerimize maaşlarına ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yapılacak. Bu ödeme de bin lira altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasında emekli maaşı alanlara 375 lira 2 bin lira üzeri emekli maaşı alanlara da 45 0 lira bir seferde ödeme yapılacak. Bu neyin karşılığı emekli maaşlarını bankalara yatırıyor devlet, bu yatırdığı bankalar bu parayı tuttukları için buna karşılık emeklilerimize böyle bir imkan sağladılar. Asgari bu kadar vermek isteyen olursa daha fazlasını amenna bizim diyeceğimiz bir şey yok. Bunun yıllık tutarı ne diye merak edebilir vatandaşlar 5 katrilyonluk bir kaynağı bankalar ve hükümetimiz emekli maaşlarına ilave olarak bu promosyon şeklinde sağlamıştır. 3 yıl hesaplar bankada tutulma karşılığı bu ödeme yapılacak. Ödeme bir seferde yapılacak. Bu 2017'de emeklilerimizin maaş aldığı takvime uygun olarak bir 1, 2 ay içerisinde tamamlanmış olacak."

"TEKNİK HUKUKİ BİR DETAY OLMADIKTAN SONRA DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU OLMAZ"

Başbakan, gazetecilerin "18 maddelik Anayasa Teklifi kabul edildi. Anayasa değişikliği teklifi gerginlikler arasında geçti, Genel Kurul aşamasında da aynısını bekliyor musunuz? Maddelerin azalması gibi bir durum olabilir mi? "sorusunu şöyle yanıtladı:" 21 maddeydi. Bazı maddelerde değişiklik yapınca diğerleriyle birleştirme gibi bir yola gidildi. Özü itibariyle bir değişiklik yok. Şu anda 18 madde olarak genel Kurul gündemine gelecek. Genel Kurul'da teknik hukuki bir detay olmadıktan sonra değişiklik söz konusu olmaz." 

"KALICI HALE GELİRSE BU ATEŞKES, SİYASİ ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLAYACAK"

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Astana sürecine ilişkin bir takvim verebilir misiniz? ABD gibi ülkelerin bu sürece dahil olması konusunda adımlar var mı?" sorusuna verdiği yanıt şu şekilde:" Bu süreç herkese açıktır, çünkü ateşi, ölümü durduruyor. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere ABD, Koalisyon Güçleri teröre bulaşmamış , terörü övmeyen yanında olmayan, barışın kardeşliğin yanında olan herkes bu sürecin bir parçasıdır. Bundan sonra kalıcı hale gelirse bu ateşkes, siyasi çözüm süreci başlayacak." 

"TERÖRLE MÜCADELE ORTAK BİR ANLAYIŞI GEREKTİRİYOR"

Başbakan Yıldırım, "Rusya Hava Kuvvetleri harekete geçti El Bab'ta . Diplomasi masası sahaya da yansıyacak mı? " sorusuna şu cevabı verdi:" Terörle mücadele ortak bir anlayışı gerektiriyor. Bu bağlamda Rusya , Amerika ve Koalisyon Güçleri ile müşterek çalışmalarımız var. Bizim orada bulunmamızın amacı bellidir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak."

EMEKLİYE PROMOSYON ANLAŞMASI SADECE KAMU BANKALARIYLA YAPILDI

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'ın, emeklilere promosyon ücreti çalışmasına ilişkin, yaptığı açıklamanın ardından SGK kapsamında aylık alan 11,5 milyon emekliye yönelik bankaların uygulayacağı promosyon ödemelerinin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgiler de belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, 2015 Aralık ayından bugüne süren görüşmeler sonucunda kamu bankalarıyla gelinen noktada, emeklilere yönelik yapılacak ödemelerin Şubat 2017'den itibaren başlayacağını duyurdu. Yetkililer, emeklilerin özel bankalarda bulunan aylıklarıyla ilgili uygulanacak promosyonla ilgili henüz bir anlaşmanın bulunmadığının altını çizdiler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilere yönelik uygulanacak promosyonla ile ili şu açıklamayı yaptı:

PROMOSYON ANLAŞMASI SADECE KAMU BANKALARIYLA

"SGK kapsamında gelir/aylık alan 11,5 milyon emekli bulunmaktadır. 2015/Aralık ayından itibaren konu ile gelinen noktada kamu bankaları ile 1000 TL altı emekli aylığı alanlara 300 TL, (2,3 Milyon Kişi; % 20 si; 767 Milyon TL)

1000 TL ila 2000 TL arasında emekli aylığı alanlara 375 TL, (8,3 Milyon Kişi; % 72,8; 3,44 Milyar TL) 2000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 450 TL (791 bin Kişi; %6,9; 392 Milyon TL) Tutarlarında 3 yıllık promosyon ödenmesi konusunda mutabakat sağlanmıştır. Promosyon ödemeleri peşin olarak yapılacaktır. Söz konusu tutarların altında promosyon anlaşması yapılmayacaktır. Bu kapsamda, emeklilerimize üç yıl için yaklaşık 4,6 Milyar TL promosyon ödemesi yapılacaktır. Emekliler ve hak sahipleri, promosyon anlaşması yapılan bankalar arasından çalışacakları bankaları tercih edebileceklerdir. Aktif 2 adet Otomatik Ödeme Talimatı ile birlikte, Kredili Mevduat Hesabı veya Kredi Kartı ürünlerinden birisinin de bulunması aranacak, bunlar dışında başka ürün aranmayacaktır. Maaşın tamamının ATM'den tek seferde ücretsiz çekilebilmesi sağlanacaktır. Emekli maaş hesapları için Hesap İşletim Ücreti muafiyeti verilecektir. SGK tarafından, promosyon ödemesi yapılan emeklilerin başka bankaya maaş aktarımları engellenecektir. Promosyon ödemelerinin, sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını takiben, TCKN numarasına göre belirlenecek tarihlerde Şubat 2017'den itibaren başlaması öngörülmektedir."

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hamdi Yalçın 01 Ocak 1970 02:00

    EMEKLİLERİN GÖZÜ AYDIN! Emeklilere 2017'de verilecek promosyon ve miktarı nihayet belirlendi. Kanaatimce emeklilerimizin maaş miktarlarına göre hakkaniyetli bir ödeme planı hazırlanmıştır. Uzun yıllar çıktı-çıkacak denilirken ve medyada hükümete karşı yerli yersiz haber ve eleştiriler yapılırken, basında çıkan bu yalan haberler yüzünden zaman zaman emekliler umutsuzluğa kapılmadı ve üzülmediler desem yalan söylemiş olurum. Kasıtlı yapılan haberlerde; hükümetin emeklilere promosyon verilmesi için ciddi bir çalışma yapmadığını ve emeklilerin duygularıyla oynanıldığı yönünde haberler yapılmaya başlanmıştı. Emeklilerimizin basında çıkan bu yalan haberlere inanmamalarını tavsiye ettim. Her zaman devletimizi idare eden Sayın Cumhurbaşkanımız'a ve Sayın Başbakanımız'a güveniyor ve inanıyordum. Onların iki dudağı arasından çıkacak müjdeli haberle sorunun çözüme kavuştuğunu duymak isteyen milyonlarda emeklimiz sabırsızlıkla bekliyordu. Göreve gelir gelmez promosyon miktarının tespiti ve yeni yılda ödenmesi için masanın bir ucunda "bilek güreşi " ne tutuşan çiçeği burnunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Müezzinoğlu bilek güreşini başarıyla bugüne kadar sürdürmüş ve verilen sözü tutarak güreşi Sayın Başbakan Binali YILDIRIM'a teslim etmiştir. 2017'ye girmeye çok az bir süre kalmışken "bilek güreşi" emeklilerimiz lehine sonuçlanmış ve müjdeli haber Sayın Başbakanımız tarafından bugün açıklanmıştır. Tüm emeklilerimizin gözü aydın! Sayın Başbakan'ın Yeni yılbaşı arifesinde açıkladığı bu müjdeli haberden sonra tüm emeklilerimiz rahat bir nefes almışlar ve sevinmişlerdir. Başkalarının yalan ve yanlış haber yapmalarını duymaktan bıkan emeklilerimizi kurtardığı ve müjdeli haberi verdikleri için Sayın Başbakan Binali YILDIRIM'a ve Sayın Bakan MÜEZZİNOĞLU'na çok teşekkür ederim. 2017 yılında da hükümetimizden ülkemiz ve aziz milletimiz için güzel ve müjdeli haberler duymak dileğiyle, yeni yılın; başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere barış ve huzur ikliminin dünyaya hakim olmasını diliyorum?