Erzurum Haber Girişi : 14 Mart 2013 22:03

Başbakanlık beklenen açıklamayı yaptı

Başbakanlık beklenen açıklamayı yaptı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük kayak merkezi olan ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Palandöken ile Konaklı'nın nasıl özelleştirileceğine yönelik detayları açıkladı.
Erzurumajans-Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'nin, 'İşletme Hakkı Devri' yöntemiyle özelleştirileceğini bildirdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'nin, İşletme Hakkı Devri yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla kapsam ve programa alındığı bildirildi. Anılan kayak merkezlerinin özelleştirme süreçlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla İdare tarafından Uluslararası Kayak Merkezleri'nin çalışma ve işletim sistemleri yerinde incelendiği belirtilerek, bu çerçevede Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri için en uygun olacak işletim model çalışmalarına başlanıldığı ifade edildi. Bu kapsamda, özelleştirme çalışmalarına yardımcı olmak üzere teknik danışmanlık hizmeti alımına yönelik süreç başlatıldığı ve Nisan ortalarında sonuçlanmasının planlandığı bildirilen açıklamada, ayrıca merkezlere yönelik olarak imar çalışmalarının İdare tarafından sürdürüldüğü dile getirildi.

"İDARE TARAFINDAN TEK ELDEN YÖNETİLECEK BİR YAPILANDIRMA ÇALIŞMASINA BAŞLANMIŞTIR"


Erzurum ölçeğinde Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı beklenilen merkezlerin işletilmesi yönünde uluslararası kayak merkezleri işletmecileri ve yatırımcıları tarafından yakından incelendiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Kayak ve dağ turizmine ilişkin otel, restaurant, eğlence tesisleri, dağ aktiviteleri, kayak okulları gibi yatırımların bölgeye çekilmesi ve merkezlerin kış turizmi açısından daha da cazip hale getirilmesi, ayrıca ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılarak coğrafyanın dünyaca tanınmış bir merkeze dönüştürülmesi planlanmaktadır. Sonuç olarak; Palandöken ve Konaklı Kayak Tesislerinin, merkezi bir kontrol mekanizması ile koordine edilerek yönetilmesine yönelik Uluslararası Kayak Merkezlerinin çalışma modelleri ve sistemleri de dikkate alınarak, İdaremiz tarafından tek elden yönetilecek bir yapılandırma çalışmasına başlanılmıştır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ESLEM 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başbakan böyle yaparak oy kabediyor. yeter artık nerede bir güzellik varsa orayı sattılar. yakında bir avuç toprağa hasret kalacağız. SAYIN BAŞBAKANIM VE BAKANLAR ARTIK ELİNİZİ TOPRAKLARIMIZ ÜZERİNDEN ÇEKİN. herşeye fahiş vergiler alıyorsunuz hala karnınız doymadımı