Erzurum Haber Girişi : 10 Şubat 2022 14:30

Başkan Bingöl, partisinin eylem planını değerlendirdi

Başkan Bingöl, partisinin eylem planını değerlendirdi
Bingöl: "Ülkemizi daha önce 2001 ve 2008-2009 krizlerinden nasıl çıkarttıysak şimdi de biz çıkarırız. "

ERZURUM AJANS - DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, "Güçlü, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Büyüme Modeli”ni değerlendirdi. 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ekonomi ve finans politikaları eylem planını açıkladı. 119 maddeden oluşan eylem planına göre ücretliler üzerindeki vergi yükü azaltılacak, Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı politika kurulları kapatılacak, tüm harcamalar bütçeye taşınacak, KÖİ projeleri denetlenecek, mali kural uygulanacak, kamu ihale kanunu Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre yazılacak.

 

"Güçlü, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Büyüme Modeli”ni değerlendiren DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'yi yıkımın eşiğine getirdiğine dikkat çekti. Otoriter rejimin derinleştiğini, kamu harcamalarında lükse, gösterişe, israfa kayıldığını, inşaat ve imar rantlarının yoğunlaştığını anlatan Bingöl, yapılan tüm ekonomik deneylerin, geniş kitleleri yoksullaştırmaktan başka hiçbir sonuç vermediğinin altını çizdi.

 

Toplumun tüm kesimlerinde refahın yükseldiği, her bireyin zenginleştiği, orta direğin güçlendiği demokratikleşme dönemi hafızalardaki yerini koruduğunu hatırlatan Bingöl, yaşanan demokratik gerileme dönemini durdurup ekonomimizi hızla hak ettiği yüksek seviyeye ulaştırmak için DEVA Partisi kadrolarının hazır olduğunu belirtti. 

 

"Ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Sadece yapılması gerekenleri yapacağız." diyen Bingöl, şunları ifade etti:

 

"Güçlü ekonomi ancak tam demokratik Türkiye zemininde yükselecektir. Güçlü bir ekonomi ancak ve ancak, özgürlüklerin tesis edildiği, insan haklarının tanındığı, hukukun ve adaletin tam işlediği, ehliyetin, liyakatin ve istişarenin devletin her kademesinde egemen olduğu bir Türkiye zemininde yükselecektir. Türkiye kişi başına düşen milli gelirde, gelir dağılımı adaletinde, uluslararası yolsuzluk algı endeksinde ve dünya ekonomileri arasındaki sıralamasında geriye gitti. 

Eylem planımızın temelinde, partimizin 'güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme' hedefi yer alıyor. Daha önce açıkladığımız tarım eylem planımız, dijital dönüşüm ve teknoloji alanında yarına atılım eylem planımız ve sosyal politikalar eylem planımız bugün açıklayacağımız eylem planını tamamlayıcı nitelikte. Eylem planlarımızla birlikte Türkiye'nin yarınlarını şimdiden sistematik bir biçimde kuruyoruz, tasarlıyoruz. Kişi maşına düşen milli geliri, cumhuriyet tarihinde ilk defa, DEVA iktidarın yüksek gelirli ülkeler grubuna yükselteceğiz. Enflasyon ve işsizlik oranlarında tek haneli rakamları hedefliyoruz" dedi. 

 

Hedefleri açıkladı!

 

Ekonomide hedeflerini sıralayan Başkan Bingöl, "Birinci hedefimiz; Türkiye'yi orta gelir tuzağından kurtarıp, kişi başına millî geliri iktidarımızın birinci döneminin sonunda yüksek gelirli ülkeler grubuna yükseltmektir. İkinci hedefimiz; ülkemizi gelir dağılımında OECD içinde en kötü sırada olmaktan kurtarmaktır. Aşırı yoksulluğu yeniden sıfırlamaktır. Üçüncü hedefimiz; dünya pazarlarındaki piyasa payımızı artırarak ekonomimizi sürdürülebilir bir dış denge yapısına kavuşturmak ve dünyaya yüksek teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek ürün ve hizmet ihraç eden bir ülke olmaktır. İlk üç hedefimizi, Türkiye'nin yıldızını dünya çapında parlatmak amacıyla belirledik. DEVA Partisi'nin ehliyet ve liyakat sahibi kadroları olacağını gayet iyi biliyoruz. Dördüncü hedefimiz; enflasyonu bir kez daha tek haneli ve düşük rakamlara indirmektir. Yine iş başa düşecek. Ve beşinci hedefimiz; işsizlik oranını tek haneli seviyeye yeniden çekmektir. Kamunun tüm harcamalarını, iktidarımızın ilk 90 gününde bütçeye taşıyacağız. Çünkü bütçe dışı bir sürü iş oluyor. Bütçe Meclis'ten geçiyor, uyan yok. Bütçe'nin kat kat üzerinde harcanan kalemler oluyor, Meclis'in haberi yok. Bütçe dışı yöntemlerle kamu harcaması yapılmasına son vereceğiz. Şeffaf olacağız. Gazi meclisimizin bünyesinde 'kesin hesap komisyonu' kuracağız" ifadelerini kullandı. 

 

"Rakamları ayarlama enstitüsü olmaktan çıkartacağız"

 

TÜİK'i, rakamları ayarlama enstitüsü olmaktan çıkartacaklarını dile getiren Başkan Vahit Bingöl, "TÜİK'in yayınladığı istatistiklerin akademisyen ve uzmanlardan oluşan komisyonlar tarafından güven testine tabi tutulmasını zorunlu hale getireceğiz. TÜİK'e bir dış denetim mekanizması kuracağız. İmar kaynaklı rantları adil bir şekilde vergilendireceğiz. Ücretliler üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Asgari ücretle, düşük ücretle çalışanların eline geçen ücretin net miktarını arttıracağız. Gelir vergisi tarifesini, aileyi ve çocuk sayısını dikkate alarak düzenleyeceğiz. Temel ihtiyaçlar üzerindeki ÖTV'yi kaldıracağız, KDV'yi indireceğiz" diye konuştu. 


119 maddeden oluşan eylem planının Türkiye'yi güçlü, saygın, özgür ve zengin bir ülke yapma idealimizde kilometre taşı olacağının altını çizen Başkan Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Uçağın kalkış pistini hazırlayacak. Ülkemizi daha önce 2001 ve 2008-2009 krizlerinden nasıl çıkarttıysak, bugün yaşanan siyaset, hukuk ve ekonomi krizinden kurtarmak da yine bizlere nasip olacak. Anlatacak hiçbir başarı hikayesi kalmayan bu iktidarın, ortak akıl ve istişare dönemindeki başarılarımızı istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Geçmiş başarılarımızın üstüne yepyeni başarılar ekleyeceğiz. Ülkemiz için çok daha iyisini, yine bizler yapacağız.”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.