Sağlık Düzenleme Tarihi : 25 Kasım 2020 13:05 Haber Girişi : 25 Kasım 2020 13:08

Başkan Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması

Başkan Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erzurumajans-TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler nedeniyle herkesten sabır istedi.

 

Erdoğan, AK Parti il kongrelerine de korona virüs salgını nedeniyle bir süre ara verildiğini belirtti. Aşı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada geliştirilen aşıların takip edildiğini, bir kısmı için ön siparişlerin verildiğini, önümüzdeki ayın sonlarına doğru aşıda ilk uygulamayı yapabilmeyi ümit ettiklerini söyledi.

 

Erdoğan, “Kendi aşımızla ilgili de önemli bir yere geldik. En geç Nisan ayında kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmeyi planlıyoruz. Söz aldığımız tüm uluslararası platformlarda aşı çalışmalarının siyasi veya ticari hırslara kurban edilmemesi, tüm insanlığın ortak malı olması çağrısında bulunuyoruz. Kendi geliştirdiğimiz aşıyı da en uygun şartlarda tüm insanlığın hizmetine sunmak düşüncesindeyiz” diye konuştu.

 

“Salgının bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz”


Salgınla mücadele tedbirlerini üretimi ve istihdamı en az düzeyde etkileyecek şekilde hayata geçirmeye çalıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel ticarette çok ciddi bir daralmanın beklendiği 2020 yılını ve bu etkilerin müddet daha devam edeceği anlaşılan 2021 yılını ülkemiz için kayıpları azaltmanın ötesinde bir kazanç dönemi haline getirmek istiyoruz. Olağanüstü dönemler olağanüstü çabalar gerektirir. Dünya ve ülkemiz böyle bir dönemden geçiyor. Salgının bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına, dikkatimizi ve enerjimizi dağıtmasına fırsat vermeyeceğiz. Salgının yol açtığı ekonomik sıkıntıları çözmek için ihtiyaç duyulan her tedbiri alıyoruz. Bilhassa istihdamı korumaya yönelik desteklere büyük önem veriyoruz. Ekonomide yeni bir yatırım, üretim, ihracat, istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bütçe görüşmelerinin ardından bu doğrultuda kapsamlı reformları birer birer hayata geçireceğiz. Yatırım ikliminin ayrılmaz parçası olan hukuk reformlarını da hızlandırıyoruz. Geçtiğimiz yıl kamuoyu ile paylaştığımız Yargı Reformu Strateji Belgesinde yer alan hususlarla ilgili üç yargı reformu paketi Meclisimiz tarafından kabul edildi. Hazırları süren diğer reformları da paketler halinde Meclis gündemine taşıyacağız. Yine milletimize sözümüz olan İnsan Hakları Eylem Planına, ekonominin temeli olan güven iklimini de artıracak şekilde genişleterek en kısa sürede son halini vereceğiz. Bu çerçevede yapılan hazırlıkları insan hakları ile ilgili tüm kesimler yanında ekonomi yönetimi ve iş dünyasıyla da istişare ederek grubumuz vasıtasıyla Meclis’in taktirine sunacağız. Ekonomide küresel gelişmeler ve salgın sebebiyle ortaya çıkan ihtiyaçlara uygun adımlar da gerektikçe atılmaya devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.