Siyaset Haber Girişi : 15 Mayıs 2013 20:42

Başkan Gözütok: Sahipsiz Erzurum

Başkan Gözütok: Sahipsiz Erzurum
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Erzurum'u yöneten siyasilerin ve bürokratların kısır çekişmeler şehri sahipsiz bıraktıklarını söyledi.
Erzurumajans-Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Erzurum'u yöneten siyasilerin ve bürokratların kısır çekişmeler şehri sahipsiz bıraktıklarını söyledi.

Gözütok, "Başta sayın Milletvekilleri, Vali, Belediye başkanları, müdürler, velhasıl Erzurum'u yönetenler bırakın kısır çekişmeleri, bırakın Ankara da yapılan Erzurum günlerini eleştirmeyi. Yönetim boşluk kaldırmaz, eğer siz bir alanı doldurmazsanız birileri gelir doldurur. Siz daha iyisini mi yaptınız da yapılanı eleştiriyorsunuz. Erzurum federasyonları olaya ticari baktıkları için, ortaya bu sonuçların çıkması gayet normal" dedi.

Kış merkezi olacak denilen Erzurum da parasızlıktan kaç organizasyon iptal edildi" diyen Gözütok, "Kaç organizasyon fiyaskoyla bitti. Siz o zaman nerdeydiniz? Erzurum da hangi organizasyonu adam gibi yaptınız, hangi hayırlı işe imza attınız. Bir kış festivali vardı, garibim İbrahim Erkal çırpındı, didindi baktı bu şehirle bir şey olmuyor vazgeçti, "Erzurum uzak şehir, dostuna tuzak şehir" diyip çekti gitti. Bu şehre önemli katkıları olan insanı da küstürdünüz. Şimdilerde birileri şehrin göbeğine ucube demir dikiyor. Bugüne kadar belediyenin onca yanlışına ses çıkarmayanlar, şimdi feveran ediyorlar. Ne oldu, size mi dokundu? Bize on yıldır dokunuyor, ama kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Bu şehrin milyonlarını gömdüler lüzumsuz ve gereksiz yatırımlara, feryat figan ettik ama bizi kimse dinlemedi" diye konuştu.

Kale içinin harabe durumda, Aziziye tabyaları adeta kaderine terk edilmiş vaziyette olduğunu kaydeden Gözütok daha sonra şunları söyledi; "Bizimkiler hala billboardlarda reklam yarışındalar, onu yapacağız, bunu yapacağız. Bu mudur sizin tarihe sahip çıkmanız, reklamdan öte bir durum yok Erzurum da. Kentsel dönüşüm ise tam bir muamma, kimin ne yaptığı belli değil. Bu memlekette ne kadar önemli kurum, genel müdürlük , askeri kışla varsa çevre illere kaydırıldı. Siz Erzurum'u yönetenler nerdeydiniz? Şimdi sıra Palandöken kışlasında. Aldığımız bilgilere göre oda Trabzon'a kaydırılıyor. Sırada ne var? Kolordu komutanlığı, İç Tedarik Bölge Başkanlığı mı? Uyumayın ! Siz uyursanız Erzurum kaybeder, bedelini de halk öder. Size bir şey olur mu? olmaz, bu millet sizi nasıl olsa bir daha seçer. Gerekçede hazır, alternatifi yok ki. O da olmadı, elim kırılsaydı."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.