Eğitim Haber Girişi : 30 Nisan 2014 17:03

Başkan Korkut'tan Belediyecilik dersi

Başkan Korkut'tan Belediyecilik dersi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Faktör Piyasaları dersinde Sosyal Belediyeciliği anlattı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Faktör Piyasaları dersinde Sosyal Belediyeciliği anlattı.

Geçmişte belediyeciliğin asfalt ve sudan ibaret bilindiğini belirten Korkut, ev hanımları, engelliler, gençler ve çocuk gruplarına yönelik projeler, yoksul ve dar gelirli kesimlere yönelik destekleri, kültürel çalışmalarıyla ilçede imaj değişimi gerçekleştirdiklerini söyledi.




Ali Korkut, sosyal belediyeciliğin, belediyelerin sosyal fonksiyonlarını arttıran ve sosyal yaşam içinde aktif hale gelmesini sağlayan anlayış olduğunu söyledi. Korkut, 'İnsanlar artık sadece yol, su, kanal istemiyor. Bunların yanı sıra sosyal, kültürel, sportif hizmetleri arıyorlar' diye çizdiği sosyal belediyecilik anlayışı için ciddi yatırımlar yaptıklarını belirtti. Ali Korkut, göreve başladığı Mart 2009 sonrası hizmette standartlaşmaya gittiklerinin altını çizerek "İnsanların sosyal belediyeciliği bize yakıştırmadığına şahit olduk. Maalesef o güne kadar belediye, asfalt atabiliyorsa en iyi belediye anlayışını aşamamış. insanımızın beyninde de resim böyleydi. 5 yıllık süre sonrasında ilçemizde insanlar asfaltı rutin hizmet görüp kültürel, sosyal çalışmaları talep etmekteler" dedi.


Yakutiye'yi izliyoruz


Ali Korkut, en ücra mahallede yaşayanın halinden anlamak gerektiğini ifade ederek "Belediye olarak kurduğumuz teknolojik sistemler sayesinde İlçemizde yaşayan fakir ve muhtaç vatandaşların bilgilerine kolaylıkla sahip olabilmekteyiz. Onların sosyo-ekonomik durumlarını izleyebilmekte, asgari yaşam sınırında olanlara gıda, kömür
yardımı yapabilmekteyiz.


Eğitim Desteği: İlçe sınırlarımız içerisinde eğitim gören ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik eğitim yardımlarımız ciddi anlamda ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletmektedir. İlk ve ortaokul öğrencilerini kapsayan yardım çantası bir öğrencinin yıllık kırtasiye ihtiyacı düşünülerek ortalama olarak hazırlanmaktadır. Ortalama 10 bin öğrencimiz bu hizmetimizden yararlanmaktadır.

İlçe sınırlarımızda yer alan Anaokullarının tümüne ihtiyaç duydukları eğitim materyallerini temin ettik. Anasınıfına giden 10 bin çocuğumuza oyuncak veriyoruz.
10 bin yoksul ailemize et dağıttık. Belirli gelir gurubu altında yer alan ailelere sürekli çeşitli gıdalardan oluşan gıda yardımı yapmaktayız. Bir anlamda imkanlarımız dahilinde insanımıza yardım yapabiliyor, onları gözetebiliyoruz.

Kültür ve sosyal hizmetlerimiz


Sosyal Belediyeciliğin önemli bir yönü, kent halkının kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu bağlamda, özellikle Ramazan aylarında etkinlikler yapmaktayız. Halkın ihtiyaç duyduğu programlarla toplumsal birlikteliğe de hizmet ediyoruz.
Belediye sınırlarımız içerisinde 5 ayrı bölgede ev hanımları için kurslar, gençlerimiz için hobi kursları açıyoruz. Düzenlenen kurslarda her yıl onlarca ev hanımı ve genç kızımız ev ekonomisine katkı sağlayacak mesleki beceriye kavuşmaktadır.

Hizmet alanımız içerisinde engelli vatandaşlarımızda dikkate alınmaktadır. Engelli vatandaşlarımızı temsil eden dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa etkinlikler yapmaktayız, onların yaz kamplarına gitmelerini sağlamak hizmetlerimiz arasında yer almaktadır.

Gençlik adına çok şey yaptık

Futbol, voleybol, basketbol, boks, judo, atletizm, kış sporları alanında yüzlerce gencimize imkanlar sunduk ve sunmaktayız. Yaz kursları, kış aylarında kayak ve paten kursları önemli olan çalışmalarımız arasındadır. Spor kulübümüz aracılığıyla her yaş çocuk, gençler için spor yapma imkanı sağlayan belediyemiz, bu alanda malzeme, kurs, antrenör ve ulaşım desteği sağlamaktadır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.