Erzurum Haber Girişi : 23 Şubat 2012 17:51

Başkan Küçükler'den hukuk müjdesi

Başkan Küçükler'den hukuk müjdesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Erzurum’da merakla beklenen ‘Hukuk Fakültesi’ kararını açıkladı.
Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Erzurum’da merakla beklenen ‘Hukuk Fakültesi’ kararını açıkladı. Başkan Küçükler, Erzurum’da hukuk fakültesi kurulması yönündeki Bakanlar Kurulu kararının iptali için Ankara Barosu tarafından geçmiş yıllarda dava açıldığını hatırlatarak, “Yargı, merakla beklediğimiz o kararı verdi ve Ankara Barosu’nun iptal talebi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından da reddedildi” dedi.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Erzurum’un merakla beklediği ‘Hukuk Fakültesi’ kararını açıkladı. Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’ne bağlı bir Hukuk Fakültesi kurulması yönünde 2006 yılında alınan kararın iptali için Ankara Barosu tarafından açılan davayı temyizen inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararın hukuka aykırı hiçbir yönünün bulunmadığına vurgu yaparak, davacının temyiz talebini reddetti. Sonucu yıllardır merak edilen davayla ilgili olarak müjdeli açıklamayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler yaparken, davaya, davalı idarelerin yanında katılan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ise, söz konusu yasal süreç içerisinde Avukat Ahmet Erdem Akyüz tarafından temsil edildi. Başkan Küçükler, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Büyük bir ciddiyet içerisinde takip ettiğimiz yasal süreç sona erdi. Ankara Barosu’nun, Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak bir hukuk fakültesi kurulmasına yönelik olarak yaptığı itiraz reddedildi. Bu konudaki son sözü Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu söyledi” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKLER, HUKUK FAKÜLTESİ İLE İLGİLİ HUKUKİ SÜRECİ ANLATTI…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Ankara Barosu tarafından dava konusu edilen Hukuk Fakültesi ile ilgili bazı bilgiler de verdi. Küçükler, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin, 1987 yılında Erzincan’da açıldığını, 1991 yılında da eğitim öğretime başladığını hatırlatarak, şu açıklamayı yaptı: “2006 yılında Erzincan Üniversitesi’nin açılmasıyla birlikte bu fakülte Erzincan Üniversitesi’ne bağlanmıştı. Bakanlar Kurulu’nun 07.08.2006 tarih ve 2006/10912 sayılı kararı ile Atatürk Üniversitesine bağlı olarak yeni bir Hukuk Fakültesi kurulması kararlaştırılmış ve yeni fakültemiz 2007 yılında Erzurum’da lisans eğitimi vermeye başlamıştı. Bu gelişmenin ardından Ankara Barosu duruma itiraz etmiş ve Bakanlar Kurulu’nca alınan kararın iptali yönünde dava açmıştı. Sonraki süreçte Danıştay 8. Dairesi tarafından reddedilen iptal talebi için davacı Ankara Barosu tarafından temyizen inceleme talep edilmiş ve ilgili dairenin aldığı kararın bozulması istenmişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ise, Danıştay 8. Dairesi’nce verilen kararın usul ve hukuka uygun olduğuna kanaat getirerek, Ankara Barosu’nun iptal talebinin reddi yönündeki kararı onaylamış oldu.”

BAŞKAN KÜÇÜKLER. HUKUK FAKÜLTESİ, VİZYONUMUZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı gibi davalı idarelerin yanında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin de bu davaya doğrudan katıldığının altını çizen Başkan Küçükler, davayı çok yakından takip ettiklerini belirterek, açıklanan kararla adaletin yerini bulduğunu ifade etti.
K
üçükler, Erzurum’un birçok alanda olduğu gibi eğitimde de cazibe merkezi haline geldiğini ve bu konumunu mutlaka muhafaza etmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Küçükler, “Erzurum, bulunduğu böylenin lokomotifi durumunda. Bu şehirde hukuk fakültesi bulunması ise, marka kent vizyonumuz için ayrı bir önem taşıyor. Bu gerekliliği daha önce de dile getirmiş, netice itibariyle hukuki bir mücadeleye girişmiştik. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun aldığı karar ise, işte bu mücadelenin bir sonucudur. Erzurum bu kararla sevinmiştir ve yüce yargı Erzurum’u ilgilendiren önemli bir konuda gereken kararı vermiştir. Böylesine mutluluk verici bir gelişmeyi Erzurum’la paylaşıyor olmaktan ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu sürece katkı sunan ve giriştiğimiz hukuk mücadelesinde bizlerle omuz omuza mücadele eden tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerimize de, ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hukuk Fakültemiz, tüm insanlığın ortak değerlerini paylaşan, bilimsel anlayışa sahip, insan haklarına ve ahlaki değerlere saygılı, demokrasiyi ve hukuku içine sindirmiş hukukçuları Erzurum’da yetiştirmeye devam edecektir” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.