Spor Haber Girişi : 03 Kasım 2011 18:45

Başkan Küçükler`den Yarçın`a ödül

Başkan Küçükler`den Yarçın`a ödül
Arnavutluk’ta yapılan Veteranlar Dünya Şampiyonası’nda 85 kiloda birinci olan Abdurrahim Yarçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i makamında ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Arnavutluk’ta yapılan Veteranlar Dünya Şampiyonası’nda 85 kiloda birinci olan Abdurrahim Yarçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i makamında ziyaret etti. Şampiyor güreşçi, Başkan Küçükler tarafından Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapılan Veteranlar Dünya Şampiyonası’nda birincilik elde ederek 85 kiloda Dünya Şampiyonu olan Milli Güreşçi Abdurrahim Yarçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e konuk oldu. Başkan Küçükler, aynı zamanda antrenörlük yapan şampiyon güreşçiyi, Arnavutluk’ta sergilediği üstün performans ve başarıdan dolayı tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un, artık sporun her dalında adından söz ettiren ve şampiyonlar yetiştiren bir kent haline geldiğini vurgulayarak, “Sadece güreşte değil, son yıllarda sporun tüm branşlarında üstün başarılar elde eden Erzurumlu sporcularımız oldu. Sporcularımızın her biriyle ayrı ayrı övünüyoruz” dedi.
Sporun sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik anlamına geldiğini, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında konuşulan evrensel bir dil olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, “Şampiyon güreşçimiz Abdurrahim Yarçın da, ata sporumuz güreşle Türkiye’nin ve Erzurum’un adını dünyaya haykırmıştır. Sporcumuzun bu başarısı bizi ziyadesiyle mutlu etmiş ve gururlandırmıştır” diye konuştu.

ŞAMPİYONALARDA KONDİSYON KADAR MORAL VE MOTİVASYON DA ÖNEMLİ

Şampiyon güreşçi Abdurrahim Yarçın da, Veteranlar Dünya Şampiyonası’nda oldukça zorlu rakiplerin mindere çıktığını söyleyerek, “Hangi branşta olursa olsun, tüm müsabakalarda başarı elde etmenin yolu kondisyon ve antrenmandan geçiyor. Buna bir de yüksek moral ve motivasyon eklenince, başarı kaçınılmaz oluyor. Şampiyonaya hazırlık noktasında elimden geleni yaptım, Erzurum’dan ve değerli yöneticilerimizden gördüğüm destek sayesinde de, birinci oldum. Bana destek veren yöneticilerimize teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Görüşmenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şampiyon güreşçi Yarçın’ı Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.