Ekonomi Haber Girişi : 25 Kasım 2022 11:48

Başkan Oral: Ya indirim yapılsın ya da KDV yüzde 1'e indirilsin!

Başkan Oral: Ya indirim yapılsın ya da KDV yüzde 1'e indirilsin!
Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Erzurum'da kullanılan elektrik ve doğalgaz maliyetlerinin hem işletme hem de haneleri olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

??????Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu bölgesinde yaklaşık 6-7 ayın kar ve soğuk mücadelesiyle geçtiğini belirten Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, elektrik ve doğalgaz maliyetlerinin vatandaşın belini büktüğünü dile getirdi. 

 

Başkan Oral, “Soğuk havaların başlamasıyla birlikte ilimiz ve bölgemizde vatandaş elektrik ve doğalgaz kullanımı noktasında arayış içerisine girmektedir. Artan enerji giderleri hem işletmelerde hem de hanelerde vatandaşları olumsuz yönde etkilemektedir. Mevsimin yaklaşık 6-7 ayını soğuk ve karla mücadele ile geçiren ilimiz ve Doğu Anadolu Bölgemizdeki illerimizde insanlar hayatların idame ettirmek için mecburen ısınmak zorundadırlar. Ancak bu noktada hem ekonomik sebepler hem de enerji giderlerinin yüksek olması insanları kara kara düşündürmektedir. Bu noktada bizler ilimiz ve bölgemiz için hükümetten enerji giderleri noktasında ya indirim ya da KDV’nin yüzde 1'e indirilmesini istiyoruz" dedi.  

 

Başkan Oral: Enerji giderleri noktasında ilgili Bakanlıklara talep’te bulunduk

 

Doğalgaz ve elektrik maliyetleri hakkında özellikle son bir ayda bir yığın şikayet aldıklarını belirten Başka Oral, şöyle devam etti. 

 

"İşletmelerimizin mağduriyeti bizleri derinden üzmektedir. Bizlerde enerji giderlerindeki maliyetleri en asgariye indirme noktasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Rifat Hisarcıkloğlu’na bu konudaki taleplerimizi yazılı olarak aktardık. Bu konuda bizim talebimiz İlimiz ve bölgemizdeki hem esnafımız hem de vatandaşımız mağdur olmasın. Enerji giderleri olan elektrik ve doğalgazda indirim veya KDV oranının yüzde 1’e indirilmesini istiyoruz. Başta yerel yöneticilerimiz ve şehrin ekonomisine yön veren kurum, kuruluş ve STK’lar olmak üzere gerekli girişimlerin bir an önce yapılması lazım. Bu konuda herkes birlik olmalı. İnsanların aylık gelirinin yarısını elektrik ve doğalgaz faturasına ödediği bölgemizde yapılacak olan indirimler işletmelerimize ve vatandaşımıza rahat bir nefes aldıracaktır. Vakit kaybetmeden girişimler yapılmalıdır." HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.