İlçeler Haber Girişi : 06 Kasım 2018 20:45

Başkan Orhan, gençlerin söyleşi konuğu oldu

Başkan Orhan, gençlerin söyleşi konuğu oldu
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediyecilik hizmetlerini anlattı.
Erzurumajaens-Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu tarafından 15 gün arayla şehrin önde gelen yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen söyleşilerin konuğu olan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediyecilik hizmetlerini anlattı.

Başkan Orhan’ın konuşması öncesinde söz alan Yurt Müdürü Lokman Çakmak, düzenledikleri programların önemine değindi. Yurtta ikamet eden öğrencilerin sosyal ortamlarının oluşması ve faydalı bilgilerle eğitimlerine katkı sağlaması amacıyla böylesi çalışmalara ağırlık verdiklerini söyleyen Çakmak, “Türkiye Diyanet Vakfı Yurdu, sadece barınmayı amaçlayan değil öğrencilerin motivasyonunu artıran ve huzurlu ortamda eğitimlerini idame ettirilmesi için varlık göstermektedir. Bu yüzden sosyal çalışmalar ve söyleşilerle bunu desteklemek arzusundayız” dedi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Diyanet Vakfı Erzurum Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri ile yaptığı sohbette belediye hizmetlerinin sürdürülebilir olması gerektiğine değindi.



Belediye hizmetlerinde vatandaşın memnuniyetinin ölçü alındığını anlatan Başkan Orhan, “Rabbimin verdiği fırsatla dört buçuk yıldır bu ilçeye hizmet vermeye çalışıyoruz. Belediye hizmetleri yelpazenin çok geniş olduğu bir kurumdur. Sizlerde bilirsiniz dillere pelesenk olmuştur adeta. Kimin ne derdi ne sorunu olsa ‘Sana belediye baksın’ derler. Bu sözün temel nedeni üstlenilen görevin ne kadar ulvi ve kutsal olduğudur aslında. Planımızı programımızı yaparken hem belediyecilik hizmetleri açısından hem de projeler açısından ele alıyoruz. Bölgemizde yaşayan herkesin istişare mekanizmasına katkı sağlayacak şekilde hizmet üretmek en önemli farkımızdır” diye konuştu.

Aziziye ilçe sınırlarında bulunan Ilıca’da ki termal potansiyelin son yıllarda daha da artış gösterdiğine değinen Belediye Başkanı Orhan, bu potansiyellerin özel sektör eliyle değerlendirilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Aziziye Belediyesi olarak kurum bünyesinde faaliyet gösteren termal tesislerin yüzde yüz doluluk oranlarını yılın büyük kısmında yakaladığını söyleyen Başkan Orhan, “Bizde kış turizm merkezi olmaya aday Erzurum’da termal turizmi ile kış turizm birleştirmeyi umut ediyoruz. Palandöken Türkiye’nin ender noktalarından bir tanesidir. Termal turizm ile kış turizmini entegre etmeyi başarırsak büyük potansiyeli ortaya çıkarmış olacağız. Sabah on dakikada dağa çıkacak kayak severler akşam termal suların verdiği enerjiyi değerlendirip rahatlıkla yatağına uzanabilecektir. Bununla ilgili projelerimizde çalışmalarız vardır. Özel sektör yatırımları ile bunu zirve yaptırabiliriz. İlçemizin sahip olduğu en önemli özelliklerinden biri termal imkanlarının oluşudur” şeklinde konuştu.

Belediye hizmetlerinde köy köy, mahalle mahalle, en ücra noktaya kadar ulaşmanın gayretinde olduklarını kaydeden Başkan Orhan, “Hizmetlerin efektif bir şekilde ilçeye yansıması için istişare mekanizmasının işletilmesinin önemi ortaya çıkmaktadır. Erzurum her geçen gün gelişmesine devam ediyor. Doğu Anadolu bölgesinde etrafında ki şehirlere de ağabeylik edecek konumda olan Erzurum’un daha ileri seviyede olması beklenebilir. Bizler bu açıdan Aziziye ilçesinde hizmet verirken vatandaşın yaşam alanlarını imar ederken bunları göz önüne alıyoruz” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.