Siyaset Haber Girişi : 10 Ocak 2019 15:00

Başkan Öz'den Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Öz'den Gazeteciler Günü mesajı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, kutlama mesajı yayımladı.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’de, basının toplumun kalkınması ve gelişimine de katkı vermekte olduğunu ifade ederek mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Onurlu meslek görevini fedakârca yaparak yerine getiren gazetecilerimizin 15 Temmuz darbe gecesinde Cumhurbaşkanımızın görüşlerini canlı yayınlarla halka ileterek, darbe girişiminin engellenmesinde önemli bir görev üstlendiler. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ ve onun katiller ordusunun, Türkiye’yi üçüncü sınıf bir ülke haline getirme girişimleri, milletimizin büyük cesareti, basınımızın özveri ve sorumluluğu ile bertaraf edilmiştir. Milli bir duruş ile Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrılarını halkımıza ulaştıran kıymetli basınımız, ikinci Kurtuluş Savaşı mücadelesinin verilmesinde önemli bir etken olmuştur. Zorluk ve güçlüklere rağmen yılmadan yorulmadan çalışan gazetecilerimizin objektif, doğru ve duyarlı haberciliği, yaptıkları mesleğe ayrıca bir kutsallık katmaktadır. 

Tarafsız, özgür ve ilkeli bir şekilde görevini yürüten, milletimizin ve devletimizin hassasiyetlerini ön planda tutan, basın etik kurallarına bağlı basın, toplumun kalkınması ve gelişimine de katkı vermektedir. O yüzden basınsız ve medyasız bir toplum düşünülemez. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, anayasal düzenin bir gerekliliğidir. Demokrasinin temel değerlerinden biri olan basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, halkın objektif ve tarafsızca bilgi almasında büyük önem arz etmektedir. Milletimizin haber alma hakkı adına fedakârlıkla gecesini gündüzüne katıp, demokrasinin ve devletinin yanında, tarafsız yayıncılıkla mesleğini icra eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve meslek hayatlarında başarılar dilerim." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.