Erzurum Haber Girişi : 17 Eylül 2015 16:30

Başkan Sekmen: Erzurum'da hizmette devrim yapıyoruz

Başkan Sekmen: Erzurum'da hizmette devrim yapıyoruz
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen personeliyle bayramlaştı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı, Elektrik, Makine ve Malzeme, İkmal Daire Başkanlığı çalışanlarıyla bayramlaştı. Programa Başkan Sekmen'in yanı sıra Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin, Cevat Öksüz ve Zafer Aynalı ile diğer yetkililer de katıldı. Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Temizlik biriminde çalışanlara hitap ederek, "Erken kalkıyor ve zor bir iş yapıyorsunuz. Şehrin güzelleşmesine katkıda bulunuyorsunuz, sizleri tebrik ediyorum. Hepinizin Kurban Bayramı'nı şimdiden tebrik ediyorum. İnşallah çoluk çocuğunuzla güzel bir bayram geçirirsiniz" dedi. ESKİ Genel Müdürü Vural da, "Ekiplerimiz, Erzurum'u güzelleştirmek için, Erzurum'un altyapısını düzenlemek için gece-gündüz çalışıyor" diye konuştu. Başkan Sekmen de, konuşmasında bayramların önemine vurgu yaptı. Sekmen, "Kurban Bayramımız hepimize mübarek olsun. Her toplumun böyle mübarek günleri vardır. Kurban Bayramı yakınlaşmayı, bir araya gelmeyi ifade eder" diye konuştu. Erzurum'a hizmetin önemini ifade eden Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sokaklarımız, evlerimizin etrafı tertemiz olsun. Bunun için gocunmadan, sıkılmadan en güzel temizliği yapacağız. Aslan yattığı yerden belli olur. Onun için ana caddeleri her gün, tali sokakları 3 günde bir temizleyeceğiz. Ben temizliğe ve bütün hizmetlere önem veren bir insanım. Gece 01.00'de Ankara'dan geldim, şöyle bir Erzurum'u dolaştım, niye? Çünkü benden soruluyor. Onun için hep beraber, el birliğiyle bu işe önem vereceğiz. Ben bu güne kadar güzel hizmet sunan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Artık Erzurum değişti, değişecek, çok farklı bir konuma gelecek. Binalar yeniden yapılacak, bura modern bir şehir olacak. Allah'ın izniyle Erzurum değişecek, sokaklarıyla, caddeleriyle, alt yapısıyla, üst yapısıyla, istihdamıyla Erzurum'u
değiştireceğiz."

EKİP RUHUNUN ÖNEMİ

Başkan Mehmet Sekmen, İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşmada, ekip ve takım ruhunun önemine vurgu yaptı. Sekmen, şöyle dedi: "Biz bir ekibiz. Bu takımın şusu busu yok. Allah'ın bize lütfettiği bir imtihanı yerine getirmek üzere vazife başında bulunuyoruz. Bizim burada bulunmamıza sebep olan insanlar bizden hizmet bekliyor. Erzurum halkı iyi yol, iyi su, iyi kanal bekliyor, temiz bir çevre istiyor. Hep beraber bunları yapacağız. Bunun için asla vazifesini küçümsemeyen, gerçek manada hizmet yapacak, çabuk yapacak insanlar istiyorlar. Ben diyorum ki, vatandaş belediyemizin veli nimeti. Vatandaş olmasa biz olmayız. O halde biz kendimizi onların yerine koyacağız. Birliğimizi güçlendirelim, Erzurum'un tozunu atalım. Erzurum değişecek. İnşallah 100-150 yıl bu şehirde altyapı sorunu olmayacak. Uzman ekibimizle söylediklerimizi bir bir
yapıyoruz."

"ALLAHUEKBER DAĞLARI'NDAN SU GETİRİYORUZ"


Sekmen, kurum olarak alt ve üstyapıda, içme suyu ve kırsal hizmetlerde yoğun ve hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. Sekmen, şöyle konuştu: "Tekman'a 50 kilometreden su getiriyoruz. Oltu'ya su getiriyoruz. Tekman'ın kanalizasyonu dereye akıyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk arıtmayı Tekman'a yaptık. Niye yaptık? O lağım suları dereye akıyor, derenin sularıyla da bahçe ve tarla sulanıyordu. Horasan da yıllardır nehrin suyundan içiliyordu. Şimdi Horasan'a çok güzel bir su getiriyoruz. Şenkaya'ya ta Allahuekber Dağları'ndan su getiriyoruz. Karayazı'nın su ve kanalizasyon işini çözdük. Pasinler'e su getireceğiz. Dağda saniyede 70 litre boşuna akan su var, billur gibi. Bugüne kadar bulmamışlar. Biz o suyu cazibeyle Pasinler'e vereceğiz. 'İş bilenin kılıç da kuşananın' Erzurum'u değiştirelim, makûs talihini yenelim. Biz diyoruz ki, 'Her şeye rağmen mazeret yok', 'Yarın değil bugün' Erzurum, değişmeye başladı."

"ERZURUM ADETA ŞAHLANDI"

Başkan Sekmen, hizmet sevdasının vefa ve sevgiyle adeta özdeşleştiğini ifade etti. Sekmen, şunları söyledi: "Biz bir yandan belediye hizmetlerini yaparken bir yandan da yatırımlara ağırlık veriyoruz. Hemşerilerimiz iş bulsunlar. 'İşim yok' diye kahvede orada burada boş boş durmasınlar. 'Ben Erzurum'u çok seviyorum' demekle olmaz. Erzurum'u sevmek, Erzurum'u güzelleştirmek için çalışmak gerek. İnşallah Erzurum'da hizmette devrim yapıyoruz. Biz gece gündüz demeden çalışıyoruz. Erzurum'un alt yapısını çözüyoruz. Arıtma tesisimizi tamamladık. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'miz bitti. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde futbolun yıldızlarını ağırlıyoruz. Bakır işlemesi yapıyoruz. Kutu imalatı yapıyoruz. Bizim işimiz gücümüz Erzurum. Çok şey yaptık, Allah'ın izniyle yapmaya da devam ediyoruz. Erzurum'da mobilya fabrikası kuracağız. Ayakkabı fabrikası, tekstil fabrikaları? Özel sektörümüzde 15 işadamı bekliyor, Allah'ın izniyle fabrika yapacaklar. Bizim büyüğümüz, 'İnsan inandı mı tekeden süt çıkartır' derdi. İnsan yeter ki inansın. Ferhat dağları delmiş. Aşk oldu mu delinir." Sekmen daha sonra, personeliyle bayramlaştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.