Erzurum Haber Girişi : 28 Haziran 2014 17:15

Başkan Sekmen: İhtiyaç sahibi kimse kalmayacak

Başkan Sekmen: İhtiyaç sahibi kimse kalmayacak
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ramazan ayı içerisinde kapısı çalınmadık ihtiyaç sahibi bir kişinin bile kalmayacağını söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ramazan ayı içerisinde kapısı çalınmadık ihtiyaç sahibi bir kişinin bile kalmayacağını söyledi.

Evveli rahmet ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına başlandığını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ramazan ayının İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

İlk teravih namazını Lala Paşa Cami'inde kılan Başkan Mehmet Sekmen İHA aracılığıyla tüm Erzurumluların Ramazan ayını kutladı.

Sekmen; "Her milleti millet yapan değer yargıları var. Bizi de millet yapan en önemli yargılardan biride inançlarımız. İşte bu ibadetlerimiz. Böyle mübarek bir ayda bütün milletimiz camilere koşuyor. Gerek hatimlerini gerek vakit namazları ve teravihlerini buralarda yapıyor. Dolayısıyla bugünde ilk teravih namazını inşallah kılacağız. Allah huzurunda kabul eylesin inşallah tüm insanlığa barış, huzur esenlik getirmesini diliyorum. İslam aleminin birlik ve beraberliğe ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Allahtan niyaz ediyorum. Tabi bu günleri fırsat bilerek aynı zamanda Ramazan ayı bir yardımlaşma ayı zekatlarımızı, sadakalarımızın, fitrelerimizin dağıtıldığı bir aydır. Mutlaka imkanları olan kardeşlerimiz etraftaki imkanı olmayan kardeşlerimizin yadımlarına koşmaları gerekir. Bu zaten bizim milletimizin hasretinde olan bir değer. İnşallah bu ya içerisinde kapısı çalınmadık, ihtiyaç sahibi bir kardeşimiz kalmamalı ve kalmayacak. Bizde belediye olarak üzerimize düşün vazifeyi yapacağız. Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan'ın mana ve ehemmiyetine uygun programları tertip ettik. Teravih namazlarından sonra çadırlarımızda sohbet yerlerimizde sohbet, dini, musiki programlar icra edilecek. Bunun dışında üç yerde çadırlarımız var. Buralarda da iftar sofraları tertip edilecek ve yine Ramazan ayı dolayısıyla yardımlarımız devam edecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı incitmeden yardımlarımız devam edecek. Ben bu vesileyle Erzurumlu tüm hemşehrilerimin ve tüm Türkiyeli kardeşlerimizin Ramazan-ı Şerif'ini kutluyor tebrik ediyorum. Ramazan aleminin İslam alemine inşallah barış huzur getirmesini diliyorum." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.