Erzurum Haber Girişi : 26 Nisan 2015 19:15

Başkan Sekmen, Veteriner Hekimler ile buluştu

Başkan Sekmen, Veteriner Hekimler ile buluştu
Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü bilimsel toplantı ve gala yemeği ile kutladı.
Erzurumajans-Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü bilimsel toplantı ve gala yemeği ile kutladı.

Gala Yemeğine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen, Erzurum ve Ağrı illerinde görev yapan Veteriner Hekimler, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mezunları ve sektör temsilcileri katıldı.

Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Bülent Polat, Bölgemizde hayvancılığın ekonomiden çok daha fazla anlam ifade ettiğini, bölgemizde hayvancılığın bir yaşam biçimi olduğunu söyledi.Erzurum'un iklim yapısının, lokasyonunun ve var olan potansiyellerini kullanamamasının, ülkemizin diğer bölgeleri ile et ve süt yetiştiriciliği açısından eşit şartlarda olamayışına neden olduğunu, bu durumun rekabet konusunda sıkıntılar yaşanmasına yol açtığını belirten Polat, bu bağlamda bölgenin lokomotifi olan tarım ve hayvancılığa pozitif ayrımcılık konusunda beklentilerini ifade etti.

Doç Dr. Bülent Polat; bölgenin et ve özellikle süt ürünlerinde ulusal bir markaya sahip olmamasının da önemli bir diğer sorun olduğunu, bu durumun hayvansal ürünler yerine ham madde satışına neden olduğunu, böylece şehrimizin elde edeceği katma değerden yeterince faydalanamadığını, Erzurum'dan artık et ve süt ürünlerinde ulusal markalar çıkmasının gerektiğini kaydetti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in hayvancılığa olan ilgisini yakından takip ettiklerini dile getiren Doç. Dr. Bülent Polat, Büyükşehir belediyesi ve diğer kurumların yapacağı hayvancılık projelerinde ortak hareket ederek, bilgi ve birikimlerini aktarmaktan, bölge hayvancılığını geliştirmek adına mutluluk duyacaklarını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ise tarım ve hayvancılığın Erzurum için hayati öneminin olduğunu, Veteriner hekimlik mesleğinin önemini çok iyi bildiğini, bu nedenle hayvancılığın gelişimi, sağlıklı gıda ve halk sağlığı açısından veteriner hekimlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Başkan Mehmet Sekmen, ilçelerde veteriner hekim istihdam ederek üreticilerin bilinçlenmesine katkı sağlayacaklarını, hayvancılıkla ilgili projelerin yaygınlaştırılmasını destekleyeceklerini, et ve süt ürünlerinin üretimin tesislerinin artmasıyla, hayvancılığa dair katma değerin bu şehre kalmasını sağlayacaklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, başta hayvancılık olmak üzere Erzurum'la ilgili projelerini de davetlilerle paylaştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.