Erzurum Haber Girişi : 21 Nisan 2015 21:30

Başkan Sekmen'den, Türkiye'deki muhtarlarla 'birlik ve beraberlik' vurgusu

Başkan Sekmen'den, Türkiye'deki muhtarlarla 'birlik ve beraberlik' vurgusu
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun 81 il ve ilçe Muhtarlar Derneği Başkanları ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği, istişare toplantısının 19'cusu Erzurum'da yapıldı.
Erzurumajans-Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun 81 il ve ilçe Muhtarlar Derneği Başkanları ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği, istişare toplantısının 19'cusu Erzurum'da yapıldı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından, Erzurum Hizmetiçi Eğitim Merkezi Enstitüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Barışa Birlikte Yürüyoruz, Bir Zeytin Dalı da Sen Uzat" toplantısında, konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ulusları oluşturan toplumların, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama haklarına olan saygının, o toplumun huzur ve refahını gösterdiğine vurgu yaparak, "Yüce dinimiz İslam, teslim olmak, boyun eğmek gibi anlamlarının yanı sıra sulh, barış, hoşgörü ve uzlaşma gibi manaları da ihtiva eder. Cenab-ı Mevla Bakara Suresi'nin 208. ayetinde şöyle buyurmaktadır; 'Ey iman edenler, hepiniz topluca barış ve güvenliğe, İslam'a girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.' İşte bu ayette nazil olan ve bu yılki kutlu doğum haftasının temasını oluşturan 'Birlikte Yaşama Ahlakı'na 2005 yılında vurgu yaparak, tüm dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajı veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyarbakır'da başlatılan 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi', bugün gelinen noktada ülkemize huzur ve barışı getirmiştir. Çözüm süreciyle birlikte terör, çatışma ve şiddetin yerini mutlu bir Türkiye almıştır." dedi.

'Türkiye, milleti ve devletiyle bölünmez bir bütündür' ana fikirli kardeşlik projesine katkıda bulunan isimler arasında Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da yer aldığını belirten Başkan Sekmen şöyle konuştu; "Demokrasi standardının yükseltilmesi, çoğulcu bir bakış açısıyla tüm vatandaşlarımızın kendisini birinci sınıf Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hissetmesi, gayri memnun olanların memnun hale gelmesi, Cumhuriyete ve ülkeye bağlılık ve mensup olma bilincinin gelişmesine katkıda bulunan demokratik açılım, yıllardır çözülemeyen terör problemini tamamen ortadan kaldırmıştır. 'Türkiye, milleti ve devletiyle bölünmez bir bütündür' ana fikirli bu kardeşlik projesine katkıda bulunan isimler arasında kuşkusuz Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala da yer almaktadır. O dönem Diyarbakır Valisi iken bölgede yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelerek kangren haline gelen bu soruna çözüm arayışında bulunan Bakanımızın tespit, tahlil, araştırma ve çözüme ilişkin düşünceleri süreçle ilgili sağlanan yol haritasının en önemli kaynaklarını teşkil eder."

Konuşmasında, çözüm sürecinin önemini de dile getiren Başkan Sekmen, "Ülkemizin 81 vilayetinden bu önemli buluşma için şehrimize gelen kıymetli muhtarlarım; dün olduğu gibi bugün de bu önemli milli projeye sunduğunuz katkıdan ötürü sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Temsil ettiğiniz mahallelerde yaşayan her bir vatandaşımıza çözüm sürecinin ülkemizin milli birlik ve bekasını ilgilendiren bir konu olduğunu ifade eden düşüncelerinizle devletimize omuz verdiniz." diyerek, katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.