Erzurum Haber Girişi : 12 Ekim 2017 14:38

Başkan Sekmen'den Erzurum Ajans'a çarpıcı açıklamalar..

Başkan Sekmen'den Erzurum Ajans'a çarpıcı açıklamalar..
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,'metal yorgunluk' tartışmalarını değerlendirdi.Sekmen,"Biz ilk günkü aşk ve heyecanla çalışıyoruz.Partim uygun görürse, göreve devam ederim. Uygun görmezse de, buna ne gücenirim, ne de gönül koyarım" dedi.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Radyo Ritm'de yayınlanan Gazeteci Orhan Bozkurt ve Mesut Gülrenk'in hazırlayıp sunduğu  Erzurum Ajans programına konuk oldu. Canlı yayınlanan proğramda birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve hayata geçirilecek yeni projeleri anlattı. Başkan Sekmen, Gazeteci Orhan Bozkurt'un; Cumhurbaşkanı Erdoğan'un sıklıkla yaptığı "metal yorgunluk" vurgusundan hareketle "kendinizi yorgun hissediyor musunuz?" şeklindeki sorusunu da yanıtladı. 

''BİZ İLK GÜNKÜ AŞK VE HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ...''

Sekmen, "Şimdi benim kendi kendim için değerlendirme yapmam olmaz. Biz ilk günkü aşk ve heyecanla çalışıyoruz, memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz.  Bunun takdirini yapacak olan halkımızdır, Erzurumlu hemşehrilerimizdir" diye konuştu.  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise Sekmen, "Partimiz bizi bu görev için yeniden uygun görürse, büyük bir zevkle yaparız. Ama yok eğer bize yeniden görev verilmez ise de, gücenecek değiliz, gönül koyacak değiliz. Sonuçta bu bir hizmet yarışıdır, sancak yarışıdır" ifadesini kullandı. 

''ORHAN ŞERİFSOY'U RAHMETLE ANIYORUM...''

Erzurum'da bugüne kadar birçok belediye başkanının görev yaptığını anımsatan Başkan Sekmen, "Nereye gidersem gideyim, hep bir isim duyuyorum, o da Orhan Şerifsoy. Bu ismi her yerde duyuyorum. Erzurum'a hizmetler yapmış, ben de rahmetli Orhan Şerifsoy ve diğer belediye başkanlarına teşekkür ediyorum, vefat edenleri rahmetle anıyorum. Bu güzel bir şey; bir insanın yaptığı hizmetlerle anılıyor ve yad ediliyor olması. Bizim de zaten bundan başka muradımız yok" şeklinde konuştu.  

''TOPBAŞ BUGÜN BAŞKAN DEĞİL AMA, YARIN BAKAN OLABİLİR...''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasıyla ilgili olarak görüşleri de sorulan Başkan Mehmet Sekmen, "Kadir Bey, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 13,5 yılı geride bırakmış bir isim. Bunun dışında öncesinde de 5 yıl ilçe belediye başkanlığı yaptı. Yani 18,5 yıl belediye başkanlığı yapmak kolay değil. Çünkü belediye başkanlığı çok zor bir görev; sürekli halkla iç içe ve karşı karşıyasınız. Vatandaş geliyor, belediyenin sorumlu olmadığı alanlarda bile sizden hizmet beklentisi içerisine giriyor. Kaldı ki, Kadir Bey dün Büyükşehir Belediye Başkanı idi ama bugün değil. Fakat bu demek değildir ki, yarın bakan olamaz diye. Bazen yenilenmek ve yenilikler yapmak gerekiyor. İnsanlar yeni yüzler görmek istiyor, sonuçta insanoğlu da her gün aynı yemeği yemiyor. Bu da öyle bir durumdan ibarettir." dedi. 

ANKET FİRMALARI SÜREKLİ ÇALIŞIYOR 

Öte yandan AK Parti'nin anlaşmalı olduğu anket şirketlerinin olduğu ve bu şirketlerin sürekli halkın arasında dolaşarak vatandaşların görüş ve düşüncelerini tespit ettiğini anlatan Başkan Mehmet Sekmen, "Bu anket firmaları vatandaşa soruyor: belediye başkanını nasıl buluyorsunuz, çalışıyor mu, memnun musunuz diye. Verilen cevaplar üzerinden bir değerlendirme yapıyor ve genel merkeze aktarıyor. Bu anket firmaları sürekli çalışıyor. Eğer dediğim gibi partimiz bizi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden adaylıkla görevlendirirse, halkımızın huzuruna çıkar, destek ister ve görevimize devam ederiz. Ama yok eğer buraya kadar, yeter denilirse de, gücenmeyiz, gönül koymayız. Biz buraya bir hizmet yarışı başlatmak için geldik, memleketimize faydalı olmak için geldik. Bu bir yarıştır, bugün burada olursunuz, yarın bir başka yerde olursunuz, değişmez. Önemli olan insanlığa hizmet etmektir. Bizim için de önemli olan budur." diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Üstü örtülü tehdit yapıyor. Yani siz beni istemeyin bir de bakan olursam ha ona göre davranın. Ahır zaman iş ehlinde çıkacak.

  • galalı 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkana ben derimki bırak yollar ne böyle yav erzurumun anasını ağlatın kış geldi yolar kapanıyor erzurumun her yeri delik deşik nedir bu yav mutahit başkan allah ede cumhur başkanımızın kulağına gide bu şikayetler....

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    sekmen bey inş gidersiniz. İnanın heryerde sekmen logolu reklamlardan bıktık. 15 temmuz şehitlerinin resimlerinin altına bile adınızı koyuyorsunuzya diyecek laf yok.Erzurumun geleceği için sizi trübünlere davet ediyoruz

  • Kemal AK 01 Ocak 1970 02:00

    Asgari ücretle zor geçinen erzurum halkına erzurumda 70000-150000 arasında olan evleri mütahitlik yaparak 200000-400000 arasına çıkardın gereksiz yere milletin parasını harcadın hayvan geçmeyen yere kaldırım taşı döşedin istemiyoruz seni başkan......

  • Czcz 01 Ocak 1970 02:00

    Sizin bir an evvel bırakmanız gerekiyor partinin akıbeti için

  • Erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Bence Sekmen aday olmamalı.

  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    HAYIRDIR BITIREMEDIĞIN GETIREMEDIĞIN YEĞENLERINMI VAR ACABA HANGI VATANDAŞA SORMUŞLAR ONLARDA ÇALIŞIYOR DEMIŞLER

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    halkla görüşmek istemeyen başkan dinlensin biraz

  • Berber 01 Ocak 1970 02:00

    Yol görünmüş belli :)