Eğitim Haber Girişi : 10 Mayıs 2016 14:22

Başkan Sekmen'den yerel yönetim dersi

Başkan Sekmen'den yerel yönetim dersi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri, Başkan Sekmen'den yerel yönetimler konusunda ders aldı. Öğrencileri Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda ağırlayan Mehmet Sekmen, siyasetin en önemli aktörlerinden birinin yerel yönetimler olduğunu kaydetti. Başkan Mehmet Sekmen, şunları söyledi:

"Bir genel yönetim var, bir de yerel yönetim var. Artık dünyada bütün ülkeler yerinden yönetime geçiyor. Hizmetin aktif ve verimli yapılabilmesi için yerinden yönetim uygulamalarıyla başarı sağlanıyor. Geçmişte köy hizmetleri vardı. Ankara'dan ülkenin en ücra köyündeki bir kanalizasyon, su çalışması hatta bir caminin, bir okulun yapılıp planlaması koordine edilmeye çalışılırdı. Ben geçmiş dönemde Parlamento'da bulundum. O dönemde biz o anlayışı il özel idarelerine devrettik. 'Bütün şehir uygulaması' öncesinde il belediyeleri yerel hizmetler bakımından sadece şehrin merkezine bakarlardı. 'Bütün şehir uygulaması' ile biz bunu sadece şehir merkezine değil bütün il geneline hizmet verir hale getirdik. Büyükşehir sayısını 30'a çıkartarak, bu 30 vilayetin tamamında 'bütün şehir uygulaması'na geçtik. Bu uygulama kapsamında şu anda hizmetler devam ediyor. Şimdi bu sistemin eksikliklerinin neler olduğu tartışılıyor. Yeni düzenlemeyle bu eksiklikler de giderilerek diğer vilayetlerimizde de bu yerinden yönetim anlayışına geçilmiş olacak." 

Başkan Sekmen'in konuşması sonrası Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, üniversiteli gençlerin yerel yönetimle ilgili sorularını yanıtladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.