Erzurum Haber Girişi : 06 Mayıs 2014 15:51

Başkan Sekmen'den Erzurumlulara çağrı

Başkan Sekmen'den Erzurumlulara çağrı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Vakıflar Haftası" nedeniyle yayınladığı mesajda, "Hali vakti yerinde olan Erzurumlular vakıf kursunlar" dedi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Vakıflar Haftası" nedeniyle yayınladığı mesajda, "Hali vakti yerinde olan Erzurumlular vakıf kursunlar" dedi.

"Erzurum vakıf yönünden çok zengin bir ilimizdir. Türkiye'de dördüncü sıradadır" diyen Başkan Sekmen, "Maalesef Cumhuriyet'ten sonra, yeni yolların açılması ve istimlâkler nedeniyle birçok vakıf eserleri elden çıkmıştır. Kalan vakıf eserlerimiz ise özellikle son on yıldan beri, ciddi onarımdan geçmektedir. Bu gelişme bizi ziyadesiyle memnun eden bir durumdur. Erzurum'daki pek çok cami, medrese ve diğer vakıf eseri Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz tarafından rölöve, yeniden tasarımlama, yenileme ve onarım planlarıyla bir bir ele alınıp adeta yeniden hayat bulmaktadır. Ülke genelinde olduğu gibi, Erzurum'da da vakıf eserlerimiz, bu topraklardaki varlığımızın tapuları durumundadır. Ecdat yadigârı olan mevcut tüm eserlerimizi en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmak millet olarak bizim milli ve dini bir görevimizdir."

VAKIF KURMA GELENEĞİ

Vakıf kurma geleneğinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Sekmen, şunları kaydetti: "Vakıf kurmanın özünde mülkü ve serveti Allah rızası için milletin hizmetine kalıcı olarak sunmak vardır. Bu durum, milletimizin ne kadar yüce ruhlu bir millet olduğunun tartışmasız bir kanıtıdır. Ülkemizde bugün de yeni vakıf eserleri kurulmaya devam etmektedir. Erzurumlu hali vakti yerinde olan hemşerilerime bu vesileyle seslenmek istiyorum: İhtiyaç olan alanlarda sizler de yeni vakıf eserleri vücuda getirin. Millete hizmet için vakıf kurma geleneğini bir ibadet şuuruyla yaşatmaya devam edelim. Bu konuda Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu bu vesileyle kamuoyuna duyurmak isterim." Bu arada Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i Vakıflar Haftası nedeniyle ziyaret ederek, çiçek takdim etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.