Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Başkanlardan hesap sorulacak

Başkanlardan hesap sorulacak
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar hakkında soruşturma izni verildi.

Erzurum Ajans-İçişleri Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, Palandöken Belediyesi sorumluluk sahasında bulunan Korkuteli Konut Yapı Kooperatifi`ne ait inşaatlarda imar ve ruhsata aykırı yapılaşmaya izin vermek suretiyle mevzuata aykırı yapılaşmaya göz yumulduğu, kamunun ve üçüncü kişilerin zararına neden olunduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken eski Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Palandöken Belediyesi Başkan Yardımcısı Doğan Alp, Palandöken Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Zafer Aynalı, Palandöken Belediyesi eski İmar Müdürleri Mesut Sinan ve Ahmet Öztürk ile Palandöken Belediyesi İmar Müdürü Kadir Puğ hakkında soruşturma izni verildi.

Bakanlık tarafından gönderilen müfettişlerin hazırladığı rapora göre bahse konu inşaatın ruhsat ve eklerine aykırı yapıldığı tespit edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler`in Palandöken Belediyesi`ne yazı yazılmasının ötesinde sonuç doğurucu bir işlem gerçekleştirmediği, `Denetim sonucunda belirlenen eksiklik ve aykırılıkların giderilmesi için ilgili belediyeye üç ayı geçmemek üzere süre verilir. Bu süre içinde eksiklik ve aykırılıklar giderilmediği takdirde, büyükşehir belediyesi eksiklik ve aykırılıkları gidermeye yetkilidir.` hükmüne uygun olarak işlem yapmayarak, görevlerini yerine getirmediği, böylelikle müştekinin hukuk dışı zararının devam ettiği gerekçesiyle Küçükler hakkında soruşturma izni verildi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzalı karar metninde, Palandöken eski Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, imardan sorumla eski Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Aynalı ile eski İmar Müdürleri Mesut Sinan ve Ahmet Öztürk`ün ise imar ve ruhsata aykırılığı tespit edilen yapılarla ilgili yürütülmesi gerekli işlemleri yürütmedikleri, yapı sorumluları hakkında adli mercilere suç durusunda bulunmadıkları, TUS olmaksızın inşaat yapılmasına göz yumdukları, bir kısım kişilere hukuka aykırı yarar sağlamalarına neden oldukları gerekçesiyle soruşturma izni verildi. Raporun son kısmında ise Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Alp ve İmar Müdürü Kadir Puğ hakkında imar ve ruhsata aykırı yapılarla ilgili olarak 3194 sayılı İmar Kanunu`nun 32 ve 42. Maddelerinde belirtilen işlemleri görev süreleri içinde yerine getirmedikleri gerekçesiyle soruşturma izni verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.