Türkiye Haber Girişi : 14 Mayıs 2019 16:15

Başkent'te tarım zirvesi

Başkent'te tarım zirvesi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi Başkent’te ziyaret etti.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi Başkent’te ziyaret etti. Başkan Sekmen, Erzurum’daki tarım ve hayvancılık potansiyelleri üzerine karşılıklı değerlendirmede bulundukları Bakan Pakdemirli’ye belediye çalışmaları hakkında bilgiler de aktardı. Birtakım temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye de konuk oldu. Bakan Pakdemirli’nin kurmayları ve bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu ziyarette, Erzurum’daki tarım ve hayvancılık sektörlerine yönelik çeşitli tespit ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli’nin, 31 Mart seçimlerinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Mehmet Sekmen’i tebrik etmesiyle başlayan görüşmede Erzurum’un tarım ve hayvancılıkta yeniden cazibe merkezi haline geleceğine vurgu yapıldı. Bakan Pakdemirli, üretim odaklı politikalarla tarım ve hayvancılık sektörlerinde yüksek katma değer oluşturulmasını sağlayacaklarının altını çizerek, süreç sonunda üreticiden tüketiciye varıncaya kadar herkesin kazançlı çıkacağını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, tebrik dileklerinden dolayı teşekkür ettiği Bakan Pakdemirli’ye Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte tarım sektörüne yönelik hayata geçirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da tarım ve hayvancılığa yönelik olarak çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sekmen, Erzurum’da Türkiye’nin en büyük kamu yatırımı olma özelliğini taşıyan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi’ni kurduklarını hatırlatarak, buna ilaveten ilçelerde de son derece kullanışlı canlı hayvan pazarları inşa ettiklerini söyledi. Sekmen, şunları kaydetti: “Yine ilçelerimizde 11 mobil ve modüler mezbaha hizmete açtık, mobil kesim istasyonları oluşturduk. Hayvancılığın en büyük ihtiyacını ortadan kaldırmak için Türkiye rekoru kırarak 250 gölet ve 195 sulama tesisi yaptık. 
Erzurum’daki tarımsal sulama tesisi uzunluğunu 2 bin 255 kilometreye çıkarttık. Orta Doğu’nun en büyük ve en modern canlı hayvan borsasını ise, Erzurum merkezde tamamladık, kısa bir süre sonra da hizmete açacağız. Erzurum’un tarım ve hayvancılık alanındaki eski canlı günlerine dönmesi için Bakanlığımızın da belirlediği hedefler doğrultusunda biz de elimizden geleni yapacağız.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.