Erzurum Haber Girişi : 16 Mart 2020 20:00

Başsavcı Bölükbaşı: İki hafta görüş yok

Başsavcı Bölükbaşı: İki hafta görüş yok
Korona virüsle mücadele kapsamında Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerinde iki hafta süreyle görüşleri ertelediğini anımsatan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, “Tutuklu ve hükümlü yakınları hiç bir şekilde tereddüt etmesin” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Kaymakamlığı’nda Vali Okay Memiş Başkanlığında gerçekleştirilen ‘Korona’ toplantısına katılan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerle ilgili önlemlerin en üst seviyede alındığını bildirdi. Cezaevlerinde dezenfekte işlemleri yapıldığını ve düzenli olarak devam ettiğini belirten Başsavcı Bölükbaşı, şunları söyledi.

“Bütün hükümlü ve tutuklu kardeşlerimiz devletimizin güvencesi altında en sağlıklı şartlarda barınma ihtiyaçları yerine getiriliyor. Bu nedenle hükümlü ve tutuklu ailelerinin hiç bir şekilde tereddüte kapılmamalarını istiyoruz. Sosyal medya ya da diğer bazı basın yayın organlarında çıkan asılsız haberlere de itibar etmesinler. Bu süreçte ceza infaz kurumlarına girişler zaten kontrol altında. Hükümlü ya da tutuklular ilk geldiklerinde 14 gün karantina altında tutuluyor ve diğer tutuklu ve hükümlülerle bir araya gelmeleri bir süre engelleniyor. Ayrıca cezaevine giren personelimiz dahil tüm herkesin ısı ölçerle kontrolleri yapılıyor. Bakanlığımızın talimatları gereğince iki hafta süreyle görüşler kapatıldı. Haliyle bu sayede her hangi bir sağlık sorunu yaşanmayacağını düşünüyorum. Ayrıca adliyemizde de yine Bilim Kurulu’nun tavsiye görüşü doğrultusunda toplanmaları engellemek için duruşma faaliyetleri 2 hafta süreyle 27 Mart’a kadar ertelenmiş durumda.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.