Bölge Haber Girişi : 29 Mayıs 2010 01:10

Başsavcı Cihaner Erzurum Cezaevi'nde!..

Başsavcı Cihaner Erzurum Cezaevi'nde!..
Ergenekon tutuklusu Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Yargıtay'daki diğer davasının görülmesinin ardından yeniden Erzurum'a getirilerek cezaevine konuldu.

Erzurum Ajans-Ergenekon tutuklusu Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in Yargıtay'daki diğer davasının görülmesine Ankara'da devam edildi. Yargıtay'daki bu davasında görevi kötüye kullanma', 'evrakta sahtecilik' ve 'imar kirliliğine neden olmak' iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan Cihaner duruşmaya, avukatları ve ailesi ile birlikte katıldı.

Duruşmada söz alarak kendisini savunan Başsavcı Cihaner "önümün eşkıya tarafından kesilip, bir yere kapatılmam neyse şu anda yaşadığım durum da böyle bir şey. Beni yargılamakta görevsiz bir mahkemenin terörüne maruz kalıyorum. Her türlü bedeli ödemeye hazırım" ifadesinde bulundu.
Duruşmanın ardından ara kararını açıklayan Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi Cihaner'in Erzurum'da görülen ''Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılandığı dava dosyasının, İstanbul'da devam eden ''İrtica ile mücadele eylem planı'' dava dosyası ile birleştirme kararlarına yapılan itirazın Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde değerlendirildikten sonra Daire'ye gönderilmesine karar verildiğini açıkladı.

Daire, Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına dayanılarak yapılan ''Yargıtay'da Cihaner'i kurtarma planları'' başlıklı haberler nedeniyle 5 gazete ve bir televizyon kanalı hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi. Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi, dava dosyasında yer alan eksikliklerin tamamlanması ve istenen diğer dava dosyalarının gelmesinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı 11 Haziran'a erteledi. Başsavcı Cihaner duruşma sonrası uçakla Erzurum'a getirilerek Cezaevi'ne konuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.