Bölge Haber Girişi : 17 Şubat 2010 00:35

Başsavcının gözaltı alınması hukuksuzluk!..

Başsavcının gözaltı alınması hukuksuzluk!..
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman, hukuka aykırı gözaltına alınma olduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman, hukuka aykırı gözaltına alınma olduğunu söyledi.

İlhan Cihaner'in makamında gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapan Hamit Sekman, "Erzurum Özel Yetkili 2 Nolu Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan karar uyarınca Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal ve beraberindeki 2 savcı, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in makamında ve evinde arama yaptı. Başsavcı Cihaner, gözaltı işlemleri için Erzurum'a götürülüyor. Yapılan suçlama kapsamında ve hakkındaki iddialar, Ergenekon örgütüne üye olmak, resmi evrakta sahtecilik yapmak, iftira ve tehdit gibi içeriği açıklanmayan, içeriğini bizimde bilmediğimiz hususlar. Başsavcı Cihaner'in bu gece Erzurum'da sorgusunun yapılması bekleniyor. Biz de sorgu neticesinde içeriği öğreneceğiz. Sadece arama yapıldı ve bir kısım CD'ler ile evraklara el konuldu ve gözaltı işlemi yapıldı." diye konuştu.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ BAŞSAVCININ ODASI ARANDI

Hamit Sekman, alınan kararı yasaya ve usule aykırı gördüklerini ifade ederek, "2802 sayılı Kanun'da 1. sınıfa ayrılmış hakim ve savcıların Yargıtay'da yargılanması ve yeni CMK 250/3. maddede sayılan suçlardan dolayı 250 kapsamına giren mahkeme ve özel yetkili savcılığa giren, özellikle Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'da yargılanacak kişilerin saklı tutulduğu ve muaf tutulduğu çok açıktır. Buna rağmen Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı ve 2. nolu Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan karar açıkça aykırıdır. Bize göre hukuka aykırı işlem yapılmıştır. Hukuka aykırı gözaltına alınma vardır. Bu yargıda ilk kez, Türkiye Cumhuriyeti'nde bir yargı, bir adalet sarayı ilk kez aranıyor. Bunun sonucu da umarım Türkiye ve tüm halkımız için sıkıntılara gebe olmaz diye düşünüyorum. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı hakkında zaten bir takım iddialarla ilgili dava açıldı. Bunun akabinde böyle bir işlem yapılması ve muameleye tabi kalması düşündürücüdür." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.