Eğitim Haber Girişi : 29 Eylül 2023 14:01

Başvurular başladı! Son gün 9 Ekim

Başvurular başladı! Son gün 9 Ekim
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları bugün itibariyle başladı. Adaylar başvurularını 9 Ekim'e kadar yapabilecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları bugün itibariyle başladı. Adaylar başvurularını 9 Ekim’e kadar yapabilecek.

 

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimi yayınlandı. Bu kapsamda yıl içerisinde gerçekleştirilecek ALES oturumlarının başvuru ve sınav tarihleri de belli oldu. Takvim doğrultusunda ALES/3 başvuruları bugün (29 Ekim) itibariyle başladı.

 

Sınav 19 Kasım’da

 

ÖSYM'den yapılan açıklamada; "2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2023-ALES/3), 19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 29 Eylül-9 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını 29 Eylül 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi başvuru kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir." İfadelerine yer verildi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.