İlçeler Haber Girişi : 26 Ekim 2015 12:20

Batıdan farkımız yok

Batıdan farkımız yok
Yakutiye Belediyesi, bağlı köy/mahalleler ve köylere yapılan yol ve çevre çalışmaları yaşam standartlarını yükseltiyor.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi, bağlı köy/mahalleler ve köylere yapılan yol ve çevre çalışmaları yaşam standartlarını yükseltiyor. 

36 bağlı köy/mahalleye yönelik başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Köylerimiz, bağlı mahalle/köylerimize yapılanlar doğru atılmış adımlardır. Batı ile farkın kapanması, farklılığın yöresel özelliklere inmesi için çaba harcıyoruz. Vatandaşlarımız yapılanlardan memnun" dedi. 

Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, bağlı mahalleler ile köylere yapılan yatırımların Doğu'da yaşam standartlarının artırılmasıyla ilgili olduğunu söyledi. Ali Korkut, köyler ve bağlı mahallelerin alt yapıdan yoksun, toz ve çamurdan geçilmeyen yaşam alanları olduğunu hatırlatarak "Belediyemize bağlanan 36 köy ve bağlı mahallenin şehir bağlantıları geçtiğimiz yıllarda yapılmıştı. Bu yıl bağlı mahalle/köyler ile köylerin iç yolları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Köylerimizde tuvalet ve benzeri ihtiyaçlarda ele alınarak yapılıyor. Batı'daki köylerde, bağlı mahallelerde ne varsa bizde de aynısı olacak diye çıktığımız yolda önemli işler yaptık. Şimdi köy içi yollar, cami, okul ve sağlık ocaklarının çevreleri, iç bahçeleri asfaltlandı. Toz, toprak, çamur sorunu tarihe karıştı. Önümüzdeki yıl sonunda iç yolları asfaltlanmamış köy ve bağlı mahalle kalmayacak" şeklinde konuştu.

Hüseyin dede, 'eskiden yoksulluk vardı'

Çalışmaların yapıldığı Altınbulak Mahalle Muhtarı Nuri Demir, asfalt çalışmalarından dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Muhtar Demir, "Halkımız sevinç içerisinde buradan başkanıma ve ekibine çok teşekkür ederiz. Eskilerimiz kalksa bunları görseler şaşırırlar, mahallemizde köyümüzde neler oluyor, asfalt oluyor, çeşmelerimiz akıyor, çok büyük mutluluk içerisindeyiz" dedi.

Köyün ak sakallarından Hüseyin dede ise yapılanları "eskiden yoksulluk vardı, Allahıma hamd olsun şimdi neler oluyor' diye özetliyor. Hüseyin dede, "Evvel zamanda böyle varlık ne arıyor. Yoksulluk vardı. Allah'ıma hamd olsun, devletimize Allah zeval vermesin. Şimdi köyümüz asfalt oluyor, çok güzel. Başkanımıza teşekkür ederim. Böyle mutlu günü herkese her köye nasip etsin Allah. Hamdolsun ki bu varlığa kavuşmuşuz. Cenabı Allah devletimize zeval vermesin. Yarabbi sen bunların yardımcıları ol, devletimize huzur ver, geçim ver, köylülere de geçim ver. Komşularıma da geçim ver, hepsine geçim ver. Eskiler gelse görse ki böyle varlık nerde vardı. Böyle varlık yoktu ki. Şimdi hepsi var, komşumuzun da var, kendimizin de var, köyümüzün yekün var. Başkanım sağolsun ki böyle bir hizmeti bizim köye nasip etti. Çok iyi günler dilerim ona" diye dile getirdi.

Bisikletiyle asfaltın tozunu atan Fuat Aksoy, "Çok güzel bisiklete biniyorum. Ali amcaya teşekkürler" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Mahalle köy yolları yapılacağına Tekman ilçesinin yoluna kara su(zift) dökmek yerine güzel bir asfalt atılsın o zaman batıdan farkımız yok hep birlikte diyelim