Erzurum Haber Girişi : 04 Nisan 2022 14:48

Bazı fırın ve marketler 9 liraya satıyor

Bazı fırın ve marketler 9 liraya satıyor
Erzurum'da geçtiğimiz haftalarda ekmeğe yapılan zammın ardından bir son dakika zammı da Cuma akşamı geldi. 350 gram pidenin fiyatı 6, yumurtalı pidenin fiyatı ise 7 TL oldu. Bazı marketlerin 9 TL?ye pide satması ise tepkiyle karşılandı.

ERZURUM AJANS / Ramazan öncesi ekmek ikinci kez zamlandı.

 

Ramazan öncesinde alınan kararla ekmeğin fiyatı 2.5 TL, pide ise 5 TL’ye çıkarılmıştı.  330 gram olan pidenin gramajı 350’ye çıkarıldı, yeni fiyat ise 6 TL oldu. Yumurtalı pide fiyatı da 7 TL olarak belirlendi. Bu arada bazı marketlerin tarifeden yüksek fiyata pide satması tepki çekti.

 

 

Belediyeye iş düşüyor

 

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat da, tarife üstünde pide satılmasına  tepki göstererek, “Bu kanunla bellidir. Belirlenen resmi fiyatın altında satılabilir ancak üstünde satılamaz. Vatandaşımız da bilinçli olsun fahiş fiyattan satılan yerlerden alışveriş etmesin. Belediyemize iş düşüyor. Zabıta ekiplerinin denetim yaparak bu işletmelere ceza yazması gerek” dedi.

 

Tarifeden 2 TL fazla

 

Erzurum’da bazı zincir marketlerin tarife dışı satış yapması vatandaşı şaşırttı. Normal pideyi 6 TL’ye satan ve stantta fiyat etiketi bulundurmayan market, işi daha da abartarak büyük Ramazan pidesi adı altında kaç gram olduğu belli olmayan pideyi 9 TL etiketiyle satışa sundu. Girdi maliyetlerinin yüksekliği gerekçe gösterilerek alınan zam kararına rağmen piyasada ekmeği 2 TL’ye satanların da bulunması dikkat çekti.

 

 

Vatandaş tepkili

 

Yapılan uygulamayı hangi kurum ve yetkiliye bildireceği konusunda da şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, “Zaten her gün otomatiğe bağlanan fiyatlarla baş edemiyoruz. Bir de bu tekelleşmiş marketlerin garip garip işleriyle bizi iyice çıldırtmak istiyorlar. Açıklanan fiyatı 6 TL, fazladan alınan 3 TL ne için alınıyor. Böyle şey olur mu?”  dediler. İrfan TARAKÇIOĞLU

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İFTARLIK PİDE 06 Nisan 2022 08:39

    Kim bu milletin cebindeki paraya göz dikmişse Allah (cc) onlara Müslüman olarak ölmeyi nasip etmiye inşallah (AMİN)

  • Mustafa Bakır 06 Nisan 2022 00:04

    Cumartesi günü kayakyolu Nil 2 ekmek fırınından 2 pide aldım 18 TL istediler zabıtayı aradım şikayet etmek için aldığım cevap yeni tarife sade 6 tl yumurtalı 9 tl diye cevap verdi yani belediyenin bilgisi dahilinde üstü kapalı yapılan bi zam var ALLAH bunun hesabını elbet soracak onca garibanın bi ekmeği vardı onuda ellerinden aldılar bunda kimin payı varsa ALLAH bir dilim ekmeğe muhtaç etsin inşallah yeter artık çekin kirli ellerinizi bu milletin üzerinden düşün artık bu memleketin yakasından

  • HASAN BULDAN 05 Nisan 2022 10:33

    BAŞKANIN VALİNİN BAŞKA İŞLERİ VAR BUNLARLA NERDEN İLGİLENECEKLER.ONLAR İÇİN PİDE ALMAYIN ERKEN BAYATLIYOR DEDİKLERİ İÇİN DENETİM İHTİYACIDA DUYMUYORLAR SOMUN ALIN.

  • asil 05 Nisan 2022 08:48

    Sadece marketler değil fırınlarda aynı fiyata satıyor.

  • Adem 04 Nisan 2022 21:59

    Fırınlar dahil her yerde fahiş fiyat söz konusu normal 6 yumurtalı pide 9 TL ye satılıyor bu haksız kazancı belediye bir an önce durdursun.

  • Dadas 04 Nisan 2022 18:54

    Normal pide 6lira 5lira demişlerdi ramazan pidesi icin . Allah'a şikayet ettik halkı kaziklayan iki ayaklı yaratıkları

  • S.Tazegul 04 Nisan 2022 15:39

    BELEDİYE VAR MIKİ?DENETİM YAPSİN.BAZİ MARKETLERİN DOKUNULMAZLİGİ VAR.

  • mahmut 04 Nisan 2022 15:35

    Özvatan 9 tl

  • Dadaşliktan sogudum 04 Nisan 2022 15:33

    Kardesim zabita buyuk yerlere karisamaz gucu kime yetiyorsa gitsin duzgunu arastirsinlar fiyatlara baksinlar bakamazlar islerinden olurlar belediyenin umrunda degil ekmek 10 mu olmus 100 mu olmus tuzlari kuru allah sorsun dun bir yumurtali bir sade aldim 15 tl allah belanizi versin bunu yapan halk degil basimizdaki denetlemecilerdir dogru duzgun islerini yapmiyanlardir