Bölge Haber Girişi : 03 Temmuz 2017 03:16

B.B. Erzurumspor ve 'Ali Cengiz' oyunları..

B.B. Erzurumspor ve 'Ali Cengiz' oyunları..
Selçuklu'nun tarihi 'Çift Başlı Kartal' armasıyla Erzurumspor, o kar beyaz ve gök mavi renkleriyle efsane olurken, bir gecede türetilen Be Be Erzurumspor'un sırtından bakın kimler nasıl ve ne vurgunlar yapmış!

Bu yazı aslında 32 kısım tekmili birden  yayınlanmalı.. Ama ben bir güne sığdıracağım... Biraz uzun olacak  ama söz sizi hiç sıkmadan bir solukta, bu koca kentin sırtından geçinen sözde kahramanların alengirli işlerini belgeleriyle tek tek anlatacağım...

Umarım, 'Bravo' der alkışlarsınız... Gerçi, siz hiç eldiven giymeyen birini bu şehrin takımına kaleci olarak transfer edip 580 bin lirayı cebe indirmediniz ki?

Ya da; 10 dakika krampon giymeden aldığınız bir kaç yüz bin Avroyla bilmen ne adalarında tatil yapmıyorsunuz ki!

Yani beni alkışlamanız biraz zor!

Bizim Erzurum'da bu futbol macerası, bir avuç taklacı yavşak sayesinde adeta fındık fıstık... Çıtır çıtır yiyorlar... Haberiniz var mı? 

Sizin o eksi 25 derece soğukta avuçlarınız patlarcasına, alkış tutuğunuz heyecanınızı, dahası gırtlağınızdan çıkmadan donan nefesinizi soyuyorlar! 

Biraz hava... Bolca şişirme. Biraz da pişirme. Gelsin paralar. Yeter ki; bu işlere teşne bir kulüp yöneticisi bulsunlar!

Durun, tek tek hepsini anlatacağım!

Hem de hiç bir yorum yapmadan... Kapı gibi senetleri ve belgeleriyle?

Biliyorsunuz Erzurumspor, büyük badireler atlattı... Zirveden bi anda nerelere yuvarlandı. Bugünün paraları yanında çerez parası sayılmayacak rakamlar yüzünden yıllarca mahalle,  köy ve kasaba takımlarının seviyesine indi. Allah'tan bir kaç duyarlı Erzurumlu ortaya çıktı da adeta küllerinden yeniden doğdu.

B.B Erzurumspor'u iki yıl öncesine kadar uluslararası bağımsız denetim şirketleri incelese 'ak sütte kir bulur' ancak kulübün muhasebesinde zerre 'allem kullem' bulamazlardı...

Lakin ithal profesyoneller devreye girince her şey bir anda arap saçana döndü!

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL!



Ne olduysa Be Be Erzurumspor'a iki yıl önce oldu. İstanbul'dan gelen sözde çok çok zengin adamlar, ellerini ceplerine atmak yerine Erzurumspor'un kasasına göz dikti. 

Bu gelenler öyle korkusuz menejerlerle geldi ki... Ve de öyle fütursuzca paralar harcadılar ki; Be Be Erzurumspor'da hangi futbolcuya ne ödenmiş, hangi menejere ne verilmiş kulübün muhasebe kayıtlarında bir satır bile yok.

Kulüp muhasebesinde bugünlerde var olan belgeler;  icra emirleri, ödeme talimatları, Bay,'Çifte Kupalı' adı gibi Demir olan Başkanın yüzlerce bin liralık neye karşılık imzaladığı bilinmeyen senetleri...

HALİL İBRAHİM TUNA VE ANTALYASPOR

İzninizle... Halil İbrahim  Tuna olayından başlayayım. Geçtiğimiz yıl bu aylarda transfer edildi. Hatta resmi sözleşmesine göre (http://www.tff.org sitesinden detayları öğrenebilirsiniz.)  Antalyaspor'dan bedelsiz geldi. Ancak bu futbolcu için Antalyaspor'un meşhur başkanıGültekin Gencer'e, Erzurumspor Başkanı 'Bay Çifte Kupalı'Demirhan'ın imzaladığı senetlerin toplam meblağı ne biliyor musunuz?

Tamı tamına 580 bin TL...

Sıkı durun, bir şahsa B.B. Erzurumspor Kulübü tarafından, hiç bir resmi giriş olmadan imzalanan senetlerin bedeli 580 bin lira. Durun bir kez de yazıyla söyleyelim: Beşyüz Seksen Bin Türk Lirası... Ve bu para aynı zamanda B.B. Erzurumspor'un da avukatı olan Sezgin Güraslan Bey tarafından tıkır tıkır tahsil ediliyor...

Futbolcunun cebine giren para ne?

Onu da bi zahmet B.B Erzurumspor'un muhasebesine siz sorun!...  

Şaka gibi değil mi? 

Hem Erzurumspor'un sözleşmeli avukatısın, hem de Antalyaspor'un meşhur Başkanının alacaklarını tahsil eden hukuk firmasının sahibi?

Maşallah, Aslan gibi Güraslan!

Daha bitmedi, bu Avukat Bey'in , B.B Erzurumspor'dan aldığı bir de maaş var.. Ben diyeyim 10, siz diyin 30 bin TL... Şehirde ve Erzurumspor'un yönetiminde Avukat yok ya!..

Bu arada yeri gelmişken bizim B.B. Erzurumspor'un, ''Fetöcü Savcıları'' Dubailerde gezdiren Büyük Başkanının mesleği neydi? 

VE MAVİ-BEYAZ FORMA AŞKIYLA MENEJER SOYGUNU



Bu menejer işi, ise korkusuzca, ne korkusuzu korkmazca!

Hatta Korkmaz ötesi alkışlanacak bir vurgun...

Bizim B.B. Erzurumspor'da hesap kitap öyle karışmış ki; Sayıştay denetçileri gelse işin içinden çıkamaz. Son iki yılda bir hesaba göre menejerlere ödenen para, futbolculara ödenen paranın 2 katından bile fazla. Detaya da gireyim. 'Sezer Bravo' diye bir adama ait 'Bravo Menejerlik'diye bir firma var. Bu günlerde B.B. Erzurumspor'a icra üstüne icra gönderiyor.

HABERTÜRK Gazetesi'nden Atilla Türker bugünlerde çarşaf çarşaf  bu konuyu yazıyor. Dünyanın hiç bir yerinde göremeyeceğiniz  bir cambazlık! 

Yeryüzündeki en gaddar menejerlerin bile yüzde 10 oranında komisyon aldığı bir mecrada... Ortada yüzde 210 oranında rakamlar var... İnsan ne diyeceğini de bilemiyor. Bu iş artık komisyon almaktan ve vermekten çıkmış, başka kapsamlar içine girmiş!

NOBRE'Yİ KİM GETİRDİ, MENEJERİ KİM?

Devam edeyim. Mert Nobre... En son Türkiye'de Kayserispor'da forma giymişti. 200 bin Avro karşılığında bonservisi elinde, menejersiz bir şekilde Erzurum'a geldi. İyi de oldu. Geçtiğimiz sezon özellikle de şampiyonluğa giden süreçte Nobre, bu takıma en çok katkısı olan futbolcuydu. 

Peki bu günlerde Nobre ile ilgili 'bravo' dedirtecek bir gelişmeden haberiniz var mı? 

Durun o ki kutu açıldı hemen onu da aktarayım. Aynı zamanda B.B. Erzurumspor'unda avukatı olan ekibin elemanlar bakarlar ki Nobre'nin menejeri yok. Hemen bir sözleşme uydurur ve 50 bin Avroluk menejerlik ücreti öngörürler. Mavi-Beyazlı kulüp nasılsa 'Abul'un Kazı' yolan yolana...   

Elimizde daha buna benzer onlarca konu var. Erzurum Ajans yakın takipte... Göreceksiniz, üç-beş sanal kahramanı ve 50-100 kişilik paralı alkışçısıyla kendini 'Erzurum'da efsane' sanan' bir uyanığın maceralarını çarşaf çarşaf yazmaya devam edeceğiz.

Ha unutmadan; HABERTÜRK Gazetesi'nde Atilla Türker'in kaleme aldığı şu 'Bravoluk Erzurumspor' bölümünü de aktarayım. Sonra asıl konumuz gelelim.

MENAJERLER SÜREKLİ SATIYOR AMA O HİÇ FORMA GİYMİYOR

Antalyaspor'da kadroya hiç giremedi. Sadece Fenerbahçe ile yapılan U21 maçında kaleyi korudu. O maçta da 6 gol yedi. Bu kardeşimiz 6 ay sonra da bedelsiz olarak Erzurumspor'a gönderildi! Antalyaspor bu transferden tek kuruş almadı, kasasına para falan girmedi. Bu arada... Onur Muhammet Parlar, takım arkadaşı Halil İbrahim Tuna'yla birlikte Antalya'dan Erzurum'a gelirken devreye Sezer Bravo girdi... Gerçekten de bravo! Sezer Bravo'ya da bu transferlerden düşen menejerlik bedeli ne kadar mı?

Toplamda 580 bin lira...

Menejerler Onur Muhammet'i getirirken de götürürken de yüklü miktarda para kazanıyorlar. Hiç oynayamayan bir futbolcu üzerinden bile cebi en iyi şekilde dolduruyorlar. Bu arada Onur Muhammet Parlar, Erzurumspor'da da tek maç forma giymedi... 

ÖNÜNE BİR A4 KAĞIDI ALAN İSTEDİĞİNİ YAZIYOR

Geçtiğimiz günlerde ERKHABER'den Orkun Çizmeli,  Mehmet Albayrak skandalını yazdı. Okumuşsunuzdur... B.B. Erzurumspor yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen şok bir haberle sarsılmıştı. Mehmet Albayrak'ın sözleşmesi devam ederken Hatayspor'a imza atmasını araştıran yöneticiler, TFF'den B.B. Erzurumspor'un 2,5 yıldan bu yana formasını giyen Mehmet Albayrak'ın şampiyonluk priminin zamanında ödenmemesi nedeniyle sözleşmesinin tek taraflı fesih edildiğini öğrenmişti. Futbolcu ile kulüp arasında bu yönde bir anlaşma olmadığını düşünen ve olayın ayrıntısını araştıran yönetim, eski Başkan Ali Demirhan ile yönetici Celal Emrah Yüce'nin Mehmet Albayrak ile "Şampiyonluk primi ödenmezse sözleşme fesih edilir"maddesinin olduğu bir protokol imzaladığını tespit etti.  

Durun bakalım daha hangi sözleşmeler çıkacak. Çünkü kulüpte öyle bir işleyiş oluşmuş ki, eline bir A4 kağıdı alan istediği sözleşmeyi, protokolü yaparak anında işleme koyuyor.

ALİ DEMİRHAN'IN , GERÇEKTEN BU  KULÜPTEN ALACAĞI VAR MI?

Son Genel Kurul'da, Denetim Raporlarına göre (Bu raporun detayı nedir, bu paranın makbuzu, dekontu, faturası vb. var mıdır... Bilen gören yok) Eski Başkan Ali Demirhan'ın yaklaşık 2 milyon TL alacağı varmış. Demirhan'ın, her gün bir yerden çıkan neye karşılık verildiği belli olmayan senetleri, fahiş menejer ödemeleri ve kulüpten icra yoluyla tıkır tıkır tahsil edilen 100 binlerce liralık paralar da bu alacağa dahil mi?

İyi bir hesap incelemesi sonucu belli ki Bay 'Çifte Kupalı' Avukat Bey'in iki yılda Erzurumspor'a ödediği sözde 2 milyon liranın en az 10 katını ödettiği ortaya çıkacak...!

YÖNETİCİLERDEN ŞOK İDDİA... "YARDIM ÇEKLERİ KAYIP..''

Dimyat'a bulgura giderken evdeki pirinçten olmak üzere iken, Büyükşehir Belediye BaşkanıMehmet Sekmen ve bir kaç yöneticinin duruma el koymasıyla adeta bir facianın eşiğinden dönen B.B. Erzurumspor'da artık yeni bir yol haritası belirleniyor. Adeta birileri tarafından özellikle 'hesap-kitap' konusunda kasaba bakkalına dönen kulüpte  yöneticiler, titiz bir çalışmayla son iki yılın muhasebesini temizlemeye uğraşıyor.

Ali Demirhan döneminde kulübe verilen yardım çeklerinin kayıp olduğunu, bazı kişilerin de"alacağımız var" diyerek kulübe icra takibi başlattıklarını belirtiyor. Yöneticiler, "Birkaç günden bu yana neye karşılık imzalandığı belli olmayan senetler elimize ulaşmaya başladı. Örneğin Sezer Bravo isimli birisi, 50 bin Avro alacağım var diyerek kapımızı çaldı. Buna benzer başka alacaklılar da var. Son iki dönemi yakın merceğe aldık, gerekli tüm hukuki adımları atacağız. Hakkı olmayan parayı bir Allah'ın kulu bu kulüpten alamayacak" diye konuşuyor.

Erzurumajans olarak, B.B. Erzurumspor'da ki tüm gelişmeleri yakından izleyerek siz takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Artık bu kentin adını kullanıp, sömürenlere ve yandaşlarını kayıranlara dur deme zamanı.

Gelin bu şehirde B.B Erzurumspor ile başlayarak temiz bir sayfa açmak için taşın altına elimiz hep birlikte koyalım...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.