Siyaset Haber Girişi : 08 Kasım 2013 12:46

BBP'den BDP'ye sert tepki

BBP'den BDP'ye sert tepki
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, bazı illerin adının değiştirilmesi için kanun teklifi veren BDP milletvekillerine tepki gösterdi.
Erzurumajans-Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, bazı illerin adının değiştirilmesi için kanun teklifi veren BDP milletvekillerine tepki gösterdi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un Ağrı ilinin adının "Agiri"; BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın da Erzurum'un adının "Erzerom" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdiğini belirterek, "BDP'li Aksoy ve Tan'ın TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifleri, bu iki il ile birlikte bazı ilçelerinin adlarının da değiştirilmesini öngörüyor. Maalesef bu haberle irkilerek mübarek cuma gününe merhaba dedik. Bu iki vekili kınıyorum. Böyle bir şeyin teklif edilmesi bizi üzmüş ve derinden yaralamıştır" dedi.
"Erzurum ve Erzurumlunun kodları ile oynamaya kalkışmayın, yoksa bunun bedeli ağır olur" diyen Gözütok, açıklamasında şunları kaydetti:

"Niyetiniz ve amacınız nedir? Türkiye Cumhuriyeti isminin ve bayrağının değişmesi yönündeki teklifi ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz? Bizim ve Erzurumlunun sabrını sınamayın. Biz her zaman söylüyoruz, taviz tavizi doğurur, bunlara paketlerle cesaret verenler, kararlarını bir daha gözden geçirmek zorundadırlar. Eğer Erzurum isminden ve Türkiye Cumhuriyeti isminden rahatsızlık duyanlar varsa gidecekleri yer bellidir. Kanun tekliflerini behamehal geri çekip Erzurum halkından özür dilemelerini bekliyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak da bu işin takipçisi olacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Erzurum halkını bu pervazsızlığa duyarsız kalmamaya davet ediyorum. Bu şehrin isminde değişiklik olacaksa buna ancak ve ancak Erzurumlular karar verir. Siz haddinizi bilin, yoksa Dadaşlar size haddinizi bildirmesini bilir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadas 01 Ocak 1970 02:00

    helal olsun sayın Yener Gözütok iyi cevap vermıssın...