Siyaset Haber Girişi : 23 Kasım 2011 13:17

BDP`li Yılmaz`a 10 ay hapis cezası

BDP`li Yılmaz`a 10 ay hapis cezası
12 Haziran seçimlerinde BDP’den Erzurum Milletvekili adayı olan Sebahattin Yılmaz ve parti üyeleri Zekeriya Pekgöz, Necati Bozkır ve Emrah Yaprak, “Bölücü terör örgütü propagandası” yapmak suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıl
Erzurum Ajans-12 Haziran seçimlerinde BDP’den Erzurum Milletvekili adayı olan Sebahattin Yılmaz ve parti üyeleri Zekeriya Pekgöz, Necati Bozkır ve Emrah Yaprak, “Bölücü terör örgütü propagandası” yapmak suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seçimlerinde Erzurum Milletvekili adayı olan Sabahattin Yılmaz ile BDP’li siyasetçiler Zekeriya Pekgöz, Necati Bozkır ve Emrah Yaprak hakkında Tekman İlçesi’nde düzenlenen mitingde yaptıkları konuşmalar nedeniyle açılan davanın ilk duruşması Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan 4 kişi ile avukatları katıldı. Tekman’daki mitingde yaptıkları konuşmalarda ‘terör örgüt propagandası’ yaptıkları iddiasıyla yargılanan 4 kişiye 10’ar ay hapis cezası verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MEHMET 01 Ocak 1970 02:00

    İHANETE VERİLEN BU KADARCIK CEZAYIDA PARAYA ÇEVİRİRLER.NEDE OLSA SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILDI.