Bölge Haber Girişi : 31 Mayıs 2011 11:53

BEAH'a Yılın Başhekimi ödülü!..

BEAH'a Yılın Başhekimi ödülü!..
BEAH Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD) tarafından Yılın Başhekimi seçildi.

Erzurum Ajans-BEAH Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD) tarafından “Yılın Başhekimi” seçildi.

Dernek tarafından “1. Sağlık Alanında Yılın Altın Şahsiyetleri” Ödül Töreni, Mola Otel’de düzenlendi.

Törene, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ile Bakanlık yetkilileri, Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Valilik ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çeşitli hastanelerin başhekimleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dernek Genel Başkanı Ahmet Tandoğan, bu yıl ilki yapılacak ödül töreninin, hasta hakları konusunda farkındalığın artırılması, en üst seviyede yürütülmesi ve geliştirilmesi adına yapılan çalışmalara destek verilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Ödüllerin her yıl yapılarak gelenekselleştirileceğini ifade eden Tandoğan, şunları kaydetti: “Bundan 8-10 yıl evvel hastane kapılarında beklerken bugün ayakta karşılanıyorsunuz. Dün acil hasta ve yatacak yatak bulamazken, bugün devlet hastanelerinde bile özel oda istenebiliyor. Dün hastamıza veya yaralımıza ambulans bulunamazken bugün bir telefonla helikopter ambulans gönderilebiliyor. Tüm bunlar, hayal edilemezdi. Bunların yanı sıra tüm yerel yöneticilerimizin sağlık alanındaki duyarlı ve özverili çalışmalarıyla da toplum gerçek anlamda hak ettiğini bulur hale gelmiştir. Ancak bunlar yeterli değil. Bizim insanımız, her şeyin en iyisine layıktır ve layık olduğu hizmeti de alacaktır.

Hasta ve hasta yakınlarının hakları konusundaki şahsi duyarlılığını yakından bildiğim ve bu duyarlılığını kurumsal anlamda hizmete çevirmeyi başaran hastaların ve hasta yakınlarının insan onuruna yakışır sürekli ve kaliteli hizmet almaları adına sağlık alanında yaptığı çalışmalarından ötürü Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yılın Başhekimi seçilen Erdoğan “Hasta ve hasta yakınlarının yanında olan, onların sorunlarını dile getiren ve çözüm yolları arayan bir dernek tarafından Erzurum Bölge Hastanesi’nin ödüllendirilmesi onur vericidir. Kurumum adına, teşekkür ediyorum” dedi.

Törende “Yılın Sağlık Devrimi Ödülü” Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a verildi. Akdağ’ın ödülünü Bakan Danışmanı Hakkı Güngör aldı.

Buy arada yılın Başhekimi seçilen Erzurum BEAH Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan yaptığı açıklamada; “Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hedefimiz, günün teknolojik imkanlarından yararlanarak, vatandaşlarımıza aynı standartlarda, etkili, kaliteli, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunabilmek ve insanlarımızın bu hizmetlerden çağdaş koşullarda yararlanabilmesini sağlamaktır. Sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınlarımız arasında sağlanan sağlıklı ve etkili iletişimin bu düşüncelerimizi gerçekleştirmede önemli bir paya sahip olduğunun bilinci içerisindeyiz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.