Spor Haber Girişi : 10 Mayıs 2012 11:30

BEAH'ta altın sevinci

BEAH'ta altın sevinci
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sağlıkspor Kulübü Taekwondo sporcusu Soner Kaya Antalya’da düzenlenen Türkiye Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda 54 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu
Erzurum Ajans-Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sağlıkspor Kulübü Taekwondo sporcusu Soner Kaya Antalya’da düzenlenen Türkiye Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda 54 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2012 Yılı Faaliyet Programı’nda yer alan Ümitler Türkiye Şampiyonası 24 - 29 Nisan 2012 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 60 ilden 450’si bayan olmak üzere toplam 1200 sporcunun katıldığı Türkiye Ümitler Taekwondo Şampiyonası Antalya’daki Dilek Sabancı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Müsabakalarda 54 kg da Erzurum’u temsil eden Sağlıkspor Kulübü Taekwondo sporcusu Soner Kaya finalde rakibini yenerek altın madalya kazandı. Bu sonuçla Ümitler Türkiye Şampiyonu olan genç Taekwondocu Kaya, Erzurum’a şampiyonluk kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’ın makamında kabul ettiği şampiyon Taekwondocu Kaya, Antrenörü ve aynı zamanda Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür Yardımcısı Kemal Yıldıran desteklerinden dolayı Başhekim Prof Dr Fazlı Erdoğan’a teşekkür ettiler.

BAŞHEKİM PROF. DR. ERDOĞAN : “SAĞLIKTAKİ BAŞARIYI, SPORTİF BAŞARIYLA TAÇLANDIRIYORUZ”

Kemal Yıldıran ve Soner Kaya’yı tebrik eden Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, elde edilen başarılı sonuçların asla tesadüf olmadığının altını çizdi. Başhekim Prof. Dr. Eroğan : “ Sağlık alanında önemli başarılara imza atmanın yanı sıra kulübümüz bünyesinde elde edilen sportif başarılarla bu mutluluğu taçlandırmanın haklı gururu içerisindeyiz. Gençlerimiz kahve köşelerinden kurtularak spora yöneliyorlar ve kazandıkları başarılı sonuçlarla sağlam kafanın sağlam vücutta bulunacağının en güzel örneğini oluşturuyorlar. Bizler idareci olarak üzerimize düşen sorumluluğu elimizden geldiği ölçüde verme gayretini gösteriyoruz. Bu başarı ortak bir başarıdır. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.
Soner Kaya’nın da antrenörlüğünü yapan Milli Taekwondo Antrenörü Kemal Yıldıran ise yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın kendilerini yakından takip ettiğini dile getirerek “ Sayın Bakanımız sporcularımızla yakından ilgileniyor ve her zaman destek vererek onların üzerinde önemli bir motivasyon oluşturuyor. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bununla birlikte Gerek Sayın Başhekimimizin ve hastane idaremizin, gerekse Gençlik Spor İl Müdürümüzün destek ve yardımları çok önemli bir itici güç oluşturuyor. Böylesine bir desteğin ardından elbette başarılı sonuçların gelmesi kaçınılmaz oluyor. Biz Erzurum’da yaşayan ve Taekwondo sporuna merak duyan tüm gençleri davet ediyoruz. Soner aldığı bu sonuçla Avrupa Ümitler Taekwondo Milli Takım seçmelerine katılmaya hak kazandı. Umuyorum ki seçmelerde de alnının akıyla başarı elde ederek Türkiye’yi uluslar arası araneda temsil edecektir. Soner’den önce de bir başka sporcumuz olan Abdullah Tortumlu ile Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmiştik. Abdullah, Hollanda’da düzenlenen Dünya Açık Taekwondo Şampiyonası’nda şampiyonluk kürsüsüne çıkmayı başarmıştı. Bir başka şampiyon sporcumuz Okan Şimşek ise İspanya’da ülkemizi başarıyla temsil etmişti. Az önce bahsettiğimiz destek ve yardımlar işte böyle başarılara dönüşüyor. Bize desteklerini biran olsun esirgemeyen Başta Sayın Bakanımız olmak üzere, Başhekimimiz, hastane yönetimimiz ve Gençlik Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Şampiyon Taekwondocu Soner Kaya ise altın madalya’nın gururunu yaşadığını dile getirerek: “Sağlıkspor forması altında müsabakalara katıldığım bu organizasyonda şampiyon olarak altın madalya almanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyorum. Antrenörüme, aileme, arkadaşlarıma ve bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Madalyamı bir kez de Başhekimimizin elinden almak istedim. Çünkü bu başarıda onun bize sağladığı çalışma ortamının etkisi büyük” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.