Siyaset Haber Girişi : 25 Temmuz 2018 11:39

'Bedelli, temelli çözülecek'

'Bedelli, temelli çözülecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi bedelli askerlik kanununa ihtiyaç duyulmayacak bir sisteme kavuşturacaklarını söyledi.
Erzurumajans-Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündemdeki konuları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bazı bakanların da katıldığı toplantıda Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ASKERLİĞE YENİ SİSTEM: Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı bir dönemde, biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Bu durum, askerlik meselesini daha köklü anlayışla ele almamız gerektiğini gösteriyor. Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye'yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturacağız. Milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verebileceğimiz hem de TSK’nın insan gücünü, uzmanlığa dayalı hale getirebileceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bedelli askerlikle ilgili düzenleme bu hafta Meclis'ten geçirilecek. 21 günlük zorunlu eğitimin düşmesi söz konusu değil.

VALİLERE EK YETKİ: Terörle mücadele kanununda yapılacak değişiklerde OHAL sonrasında güvenlik güçlerine ve valilere ilave imkânlar sağlayacağız. Böylece terörle mücadelenin herhangi bir zafiyete uğramadan devam etmesini hedefliyoruz. Bizim için önemli olan ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur.

SURİYE'DE TERÖR TEMİZLİĞİ: Ülkemizi tehdit eden terör örgütlerinin yeni merkezi haline dönüşen Suriye'yi adım adım güvenli hale getiriyoruz. ABD ile varılan mutabakatla Menbiç'te yeni bir dönemi açıyoruz. Aynı şekilde diğer bölgeler içinde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hudutlarımızın dibinde tek bir terörist kalmayana kadar bu ülkedeki operasyonlarımız devam edecektir. Hiç kimse bize engel olamaz.

YATIRIMCIYA DAVET: Son 5 yılda maruz kaldığımız her saldırıyla birlikte ekonomik bir hançerin sırtımıza saplanmaya çalışıldı. Elbette krizlerin faturasını ödedik ve ödüyoruz. Tüm milletimiz emin olsun ki, kazandıklarımız karşısında bu faturanın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bir karanlık dönemi sona erdirdik. Türkiye'ye bugün yatırım yapanlar, yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır.

YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI: AK Parti'nin 18 Ağustos'ta Olağan Büyük Kongresi ardından yerel seçimlere yönelik çalışmalara hemen başlatacağız. 24 Haziran seçimlerinde, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinde aldığımız oyları, il il, ilçe ilçe, belde belde inerek analiz ediyoruz. Buradan teşkilatlarımıza sesleniyorum; eğer milletimizin verdiği mesajları, doğru şekilde almaz, eksiklerimizi ve hatalarımızı düzeltmeden sandığa gidersek bu bize yakışmaz. Şunu unutmayın, şahsım başta olmak üzere hiçbirimiz layüsel değiliz. Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmeyi bilmeliyiz.

HİTLER RUHU İSRAİL’DE HORTLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail parlamentosunda kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Kanununun, İsrail'in dünyadaki en siyonist, en faşist devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatı olduğunu belirtti. Erdoğan şöyle devam etti: Hitlerin, ari ırk saplantısı ile İsrail yönetiminin, bu kadim toprakları sadece Yahudilere ait sayan anlayışı arasında hiçbir fark yoktur. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitler'in ruhu, İsrail'in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. Türkiye olarak Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. İslam dünyasını, Hristiyan alemini, demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri ve STK’ları İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyorum.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.