Belediye mi reklam şirketi mi?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 23 Temmuz günü Olimpiyat Parkta 113 engellinin hayatını kolaylaştıracak akülü araç dağıttı.

Yardımı Hollanda'da yaşayan işadamı Ali Yavuz Erzurum'a getirdi. Dağıtalan araçlar eskilerin yanında mercedes gibi duruyor.

Kullanan açısından daha kolay, daha güvenli olan bu anlamlı yardıma elbette teşekkür edilir.

Ali Yavuz, Hollanda'da yaşıyor ama memleketinin engelli insanını hatırlamış, düşünmüş, yardım getirmiş. Her türlü takdire layık.

Elbette Ali Yavuz'un konuşmaya, laf söylemeye hakkı var. Allah razı olsun, yardımı da makbule geçti.

Ama böylesine mütevazi yardım törenini bazıları siyasi şova dönüştürerek sulandırdı.
Her şeyi siyasi şov çerçevesinde değerlendiren bunu fırsat bilen bu anlayış ve mantık milleti de aldattıklarını sanıyorlar herhalde.

Biz hiç mi böyle tören izlemedik? Hem de çok. Usul nasıldır, derseniz anlatayım.
Şayet iyi niyetli, hapishane duygularla yapıyorsanız; Yardımı yapan çıkar bir iki laf eder. Ardından aracılık eden kurumun yöneticisi konuşur. Yardım alacaklardan bir ya da iki kişiye söz hakkı verilir.

Yardımlar dağıtılır, tören de biter. En samimi ve uygar olan da budur.

Sizin düzenlediğiniz tören, partinin mitinginlerini andırdı. Mal bulmuş Mağribi gibi saldırdınız, abarttıkça abarttınız. Böylesine bir törende on kişiye yakın konuşma yaptırılır mı? Siz milleti aptal yerine mi koyuyorsunuz, beyler? Kürsüye çıkıp konuşma yapanlara bir bakar mısınız?

Büyükşehir belediyesi genel sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti Milletvekilleri Adnan Yılmaz ve İbrahim Aydemir, Engelliler federasyonu başkanı ile iki de engelli vatandaş.

Vali bey gelmemişti devlet umuru görmüş olmanın avantajıyla belkide olacakları tahmin etti gelmedi. İyiki de bu siyasi Şov'a alet olmamış.

Şayet bu iyi bir şov fırsatı kaçırmayalım diyor idiyseniz Hayırı yapan iş adamına rica ederdiniz AKP il başkanlığı olarak dağıtım işini yapardınız. Kamu kurumlarını alet etmezdiniz kimseninde bir şey demeye hakkı olmazdı

Soruyorum diğer partilerin İl başkanları Katılsalardı ve söz isteselerdi ne yapacaktınız?
Tek kale oynamaya, çalıp söylemeye alışmışsınız. HDP nin milletvekili gelseydi o hayır işinini sizin yaptığınız gibi kendi siyasi emelleri doğrultusunda şova dönüştürseydi ne yapacaktınız?

Peki o törende herkese söz hakkı verildiyse Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ile Erzurum Şehit ve Gaziler Derneği Baskanı Recep Akgül niye konuşturulmadı? Onların hiç mi söylenecek lafı yoktu? Yoksa onların söyleyecekleri şeyler işinize mi gelmezdi?

Peki, uzun yıllardan beri İzmit'te oturan ve Ak Partiden milletvekili aday adayı olan engelli Murat Keleş'in 'duygusal şov' yapmasını kimler tezgahladı?

Yapmayın beyler, bu işlerin cılkını çıkarmayın. Artık tek kale oyun oynayamacağınızı anlasanız iyi olur.

Zaten Sekmenin Yönettiği yer Belediye mi? Reklam şirketi mi? Anlayamıyoruz.
Bi reklamlara son verip sadete gelseniz nasıl olur. Vesselam.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş25 01 Ocak 1970 02:00

    mehmet sekmen seçimlerde aday iken Yenişehir`de bi kahveden içeri girip ben buyum falan filan derken bi vatandaşımız başkan bizim bu dükkanların tapularında sıkıntı var dedi o anda başkan yaz oğlum yaz derken eski vekillerin sigara paketinin üzerine yazmaları gibi eeee maalesef biz eşşek olduktan sonra semer vuran çok olur.