Erzurum Haber Girişi : 24 Şubat 2020 12:00

Belediyeler 'çakma ödül' için ne kadar ödedi?

Belediyeler 'çakma ödül' için ne kadar ödedi?
Türkiye’den 30’u aşkın belediyenin şova dönüştürdüğü ‘UNESCO Uluslararası İdeal Kent Ödülü’ sahte çıktı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Belediyesi’nin de aldığı ödül için UNESCO, “Biz vermedik” açıklaması yaptı. Belediyelerin ödülü dağıtan Kent Araştırmaları Enstitüsü’ne ne kadar para verdiği merak konusu oldu.

BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre aralarında Erzurum’dan Palandöken’in de bulunduğu 30’u aşkın belediyenin müjdesini verdiği ödüllerin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’yle (UNESCO) ilgisinin bulunmadığı ortaya çıktı.

16 Ocak tarihinde Paris'te UNESCO'ya ait olduğu iddia edilen bir binada düzenlenen törenden sonra bazı belediye başkanları “UNESCO’dan ödül aldıklarını” açıklasa da belediyeleri bu ödüllere, merkezi Ankara'nın Balgat semtinde bulunan ‘Kent Araştırmaları Enstitüsü’nün ‘layık gördüğü’ öğrenildi. 

UNESCO UYARI YAZISI GÖNDERMİŞ

Gazeteci İsmail Arı’nın ulaştığı UNESCO Türkiye Ofisi yetkilisi, “UNESCO’nun belediyelere bu nitelikte bir ödül vermediğini” bildirirken, UNESCO, ödül aldıklarını açıklayan belediyelere bir uyarı yazısı göndererek, kendisinin vermediği ödüller için belediyelerin ismini kullanmamasını istedi.



Ayrıca haberde "UNESCO ödülü" denilen ödüllerin Paris'te dağıtıldığı törenin organizasyonunu Kent Araştırmaları Enstitüsü ile aynı adreste yer alan ‘Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin yaptığı ortaya konuldu. Ödül töreni için Paris'e giden başkanların çeşitli tutarlarda bu şirkete para ödediği anlaşılırken, Bursa Osmangazi Belediyesi’nin töreni düzenleyen Adamor şirketine 106 bin liralık ödeme yaptığı iddia edildi. Bu arada Efkan Ala Kültür Merkeziyle ödül alan Palandöken Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerin bu firmaya ne kadar ödeme yaptığı merak konusu oldu. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Rıza Çelebi 01 Ocak 1970 02:00

    Bu haberin akp karşıtlığı ile nalakası var. Adamlar ödül alabilmek için para aktarmışlar ve sahte unesco ödülü almışlar. Bizde yedik hepsi bu

  • erdal doğan 01 Ocak 1970 02:00

    palandöken belediye başkanı önce gitsin abdurrahmangazi mezarlık altı mahllenin haline bir baksın.oradaki insanlar ne şartlarda yaşıyor görsün.suriye köylerinden farkı yok.sonra gitsin parise ödül alsın.yemedik bu reklamı

  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    Sizin tamamıyla ak parti karşıtı olduğunuzu anladım bu haberden sonra yüzde yüz ak parti karsitisiniz o kesin zaten chp nin sürekli haberini yapmaduzdan belliydi birgün gazatesinin haberini yayinlamadizdan belliydi